Ezt az éttermet ne hagyd ki a belvárosban – Antré

Ha egy mondattal kellene jellemeznem az Antrét, akkor ez lenne az: egy olyan hely, ahol a magyaros, hagyományos ízvilág találkozik a fiatalos lazasággal, miközben a mostani trendekkel szembemenve hatalmas adagokkal tömik meg a vendég pocakját.

De nézzük csak meg, ki áll az ételek mögött. ;)

antre06.jpg

Forrás: Antré

Az eredetileg elektrotechnikát tanuló, és villamosmérnöknek készülő Pataki Márk vállalta a család fekete báránya címet, és eldöntötte, hogy a számok világa helyett, inkább a konyha felé veszi útját. Már nagyon korán a saját lábára állt, és hamar megtapasztalta a vendéglátás minden szuper előnyét és árnyoldalát is. Új kihívásokra vágyva és csupa kíváncsisággal nekivágott a nagy és ismeretlen külföldnek is, így kötött ki Olaszországban, egy eldugott kis étteremben. Sokan őrültnek tartották, hiszen nem beszélt sem olaszul, sem németül, és a helyi ételeket sem ismerte.  Kihívásokban nem volt hiány, valószínűleg nem ez volt élete legzökkenőmentesebb szakasza.

Hazatérve elkezdődött a munka az Antré tulajdonosaival, és 2 évre rá meg is nyitott ez a bisztrókonyha és fine dining között lavírozó étterem.

Márk céljai egyszerűek:

Üres tányérokat szeretnék és törzsvendégeket.

Az ételek a magyar tradíciókat követik, de mindenben van egy kis csavar, egy kis könnyedség.

Előételnek Kacsamáj és birsalma válogatást kértem, aminél szuperül passzoltak az ízek és a textúrák. Kóstoltam külön-külön és egyben is a tányéron szereplő finomságokat, és egy életre megtanultam, hogy a kacsamáj és a birsalma a lehető legjobb párost alkotja.

antre03.jpg

antre04.jpg

 


Ezt követte a Rozé kacsamell céklás rizottóval és friss kecskesajttal, ami megint csak az az étel, amit nem szeretnél abbahagyni. A céklás rizottónak pont olyan az állaga, amilyen egy tökéletes rizottóé, ráadásul a kis céklakockák na meg az alaplébe csempészett fehérbor egy kis rafinériát és játékosságot visz a fogásba. A kecskesajt pedig már csak megkoronázza a frissességével és karakteres ízével a kacsamell és rizottó házasságát.

antre02.jpg

antre01.jpg

Desszertnek sajnos már nem maradt hely, hiszen tényleg emberes adagokkal tettek boldoggá. :) 

Az Antré egy szuper kis hely, ahová érdemes betérni egy átlagos hétköznap este is, hiszen menedéket nyújt a belvárosi forgatagban a lezseren letisztult hangulatával és a nem túlbonyolított, de zseniális fogásaival.

antre05.jpg

 Forrás: Antré

 

  Ha tetszett amit olvastál, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol még több friss tartalmat találsz! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr8112365765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása