Diétás áfonyás gofri glutén-, tej-, és cukormentesen

A kedvenc városom Amszterdam, ahol zseniális gofrikat lehet kapni minden utcasarkon. Viszont azok a gofrik nyomokban sem tartalmaznak diétás elemeket, úgyhogy idén amikor ott jártam, inkább csak gyorsan elsétáltam a gofrizók előtt.. :D Viszont ez egy szuper indok volt arra, hogy itthonra vegyek végre egy gofrisütőt, és beinduljon a gyártás. Mert most tényleg minden variációt kipróbálok, sósan, édesen, gyümölccsel és nélküle. Jöjjön is most az első, egy áfonyás gofri receptje, ami pár perc alatt elkészül, ellenben újabb pár perc múlva csinálhatjuk is a következő adagot, annyira finom. :) 

dsc_0351.jpg

 

dsc_0355.jpg

Hozzávalók:

  • 100 g zabpehelyliszt (gluténmentes) 
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1,5 evőkanál kókuszzsír 
  • 1,5 dl kókusztej 
  • 1 nagy marék áfonya

 

dsc_0346.jpg

A zabpehelylisztet elkeverjük a sütőporral, a tojásokat pedig habosra verjük az eritrittel és kókuszzsírral. A tojásos keverékhez adagoljuk a lisztet, majd pedig a kókusztejet is, és szép simára keverjük. Ha túl sűrű a tésztánk, akkor mehet még egy pici kókusztej bele. 

Az áfonyákat megmossuk és kettévágjuk. Felmelegítjük a gofrisütőnket, beleöntjük a masszánk felét, megszórjuk az áfonyával, lezárjuk, és várjuk, hogy megsüljön. :) Ha már szép piros, akkor egy késsel vagy lapáttal alányúlunk, és óvatosan kiemeljük. 

Megszórhatjuk még áfonyával, vagy ha valaki fogyaszt cukrot, akkor nyomhat rá egy kis karamellszószt. Elvileg isteni. :P 

Jó sütögetést! :) 

dsc_0363.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr5812709028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezta 2017.08.02. 13:40:42

Hiányos kissé a hozzávalók felsorolása: 1,5 kanál micsoda es 1,5 dl mi is...? Köszi, ha javítod.

dora.iklodi 2017.08.02. 13:42:17

@ezta: szia! Szerintem nálad lehet valami hiba, mert most lecsekkoltam több eszközről meg másokkal is, és mindenkinek mutatja. Egyébként sütőpor és kókusztej. :)

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása