Pofonegyszerű sült csicseriborsó saláta befőttesüvegben

Bár télen is rengeteg salátát eszek, azért nyáron tobzódom csak igazán bennük, hiszen gyorsan elkészülnek, ezer módon variálhatóak, és persze egészségesek is. Az egyik nagy kedvencem a sült csicseriborsó saláta, hiszen ez akár főételként is megállja a helyét. 

Gyakran viszem is magammal a napközbeni rohangáláshoz, de mindig meggyűlt a bajom a műanyag dobozokkal. Vagy kifolyik belőlük az étel, vagy elkopnak, vagy nem lehet őket normálisan tisztítani. Úgyhogy gyakran kapok elő egy befőttesüvegeket, és pakolom bele az aznapi ebédem. Nem csak praktikus, hanem még jól is mutat! :) 

Jöjjön a recept!

dsc_0841.jpg

Hozzávalók 1 főre:

- 70 g csicseriborsó (vagy szárazat veszünk, előző este beáztatjuk, és másnap puhára főzzük, vagy a konzerves/üveges verziótválasztjuk) -- ez így 42,4 gramm ch-t tartalmaz 

- paradicsom

- uborka

- jégsaláta

- kukorica konzerv 

- só, bors

- fokhagymapor

- 1 tk olívaolaj 

- 1 tk balzsamecet 

- 1-2 csepp stevia 

- 1 evőkanál kókuszolaj

- ízlés szerint tonhal, sonka, vagy sült csirkemell is mehet bele

dsc_0840.jpg

dsc_0850.jpg

A csicseriborsót vagy puhára főzzük, vagy ha konzervről van szó, akkor átmossuk, és lecsepegtetjük. Egy serpenyőt felmelegítünk 1 evőkanál kókuszolajjal, ezen pirítjuk meg a csicseriborsót. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, és kevergetés mellett szép pirosra sütjük. Ha elkészült a csicseriborsó, akkor tegyük félre kihűlni, mert nem tenne annyira jót a friss zöldségeknek a meleg. 

A zöldségekhez azért nem írtam mennyiséget, mert mindenki maga érzi miből mennyit szeret a salátájában látni. A jégsalátát megtisztítjuk, apróbb darabokra tépgetjük, a paradicsomot és uborkát is megtisztítva felkockázzuk. A kukorica konzervet lecsöpögtetjük. 

A dresszinghez összekeverjük az olívaolajat, a balzsamecetet, a steviát és egy 1 tk vizet. 

Ha kihűlt a csicseriborsó, akkor tegyük a befőttesüvegünk aljába, majd rétegezzük bele a zöldségeket. A legvégén pedig borítsuk nyakon a kis dresszingünkkel. 

Jó étvágyat hozzá! :) 

dsc_0862.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr4612786476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IZS 2017.10.10. 17:21:39

Remek összeállítás, de fordítva raknám az üvegbe: alura az öntet, rá a többi, így nem áztatja el a jégsalátát.

Wod Meselo 2018.03.08. 08:16:00

figyi már! a ráknak kell a spárga a befőttes üveg szája köré?

dora.iklodi 2018.03.08. 08:20:26

@Wod Meselo: Kedves kommentelő! Design elem csupán. Továbbá megkérnélek, hogy kulturáltan nyilvánulj meg a blogomon. Köszönöm! :)

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása