Gyors vaníliás kókuszkeksz (cukormentes, tejmentes, gluténmentes)

Az történt, hogy lehűlt végre egy kicsit a levegő, és nekem is újra megjött a kedvem az itthoni sütögetéshez. Kekszet pedig már nem is emlékszem, mikor készítettem utoljára, úgyhogy össze is dobtam egy gyors vaníliás mindenmentes kókuszkekszet, amit  még számolni sem kell az IR-diétában. Éppen ezért nehéz is volt megállnom, hogy ne faljam be iziben az egész tepsivel, ráadásul sajnos arra is rájöttem, hogy baracklekvárral összeillesztve még zseniálisabb.. :D Na jöjjön is a recept! :) 

dsc_0973.jpg

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 100 g kókuszliszt (gluténmentes)
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 5 evőkanál eritrit
  • 3 tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magja vagy 1 tk vaníliaaroma 

dsc_0961.jpg

A tojásokat a vaníliaaromával/vaníliamaggal és az eritrittel felverjük. 

A kókuszreszeléket, a kókuszlisztet és a fél citrom reszelt héját összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszolajat, majd a tojásos keveréket is, jól összedolgozzuk. Ha nem állna össze egy nagy gombóccá, akkor adjunk hozzá egy pici vizet vagy kókusztejet. 

Diónyi nagyságú gombócokat gyúrunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket. Egy kanál domború oldalának segítségével laposra nyomkodjuk a golyszliainkat.

200 fokos sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük. Nekem sikerült egy párnak túlpirítani az alját, úgyhogy vigyázzatok! 

Készíthetünk hozzá csoki vagy vaníliakrémet, de lekvárral is isteni finom. Jó majszolást hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr8812799080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lyla 2017.09.17. 11:02:32

Szia,

Szerinted másfajta lisztből is működik a recept? Pont kókuszlisztem nincs, viszont tök jól hangzik a keksz, szívesen megsütném :)

dora.iklodi 2017.09.17. 11:04:19

@Lyla: Szia! :) más liszttel még nem próbáltam ezt a receptet sajnos! Mandulaliszted van esetleg? Mert az a kókuszliszthez hasonlóan zsírosabb, és itt ez a lényeg.

dora.iklodi 2018.02.23. 16:32:27

@lylaharvey: jaj de örülök, hogy neked is ízlett! :) Köszönöm a visszajelzést!

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása