Cukkinit mindenbe! - Cukkinis gofri glutén-, és tejmentesen

Ha választani kellene, akkor a cukkini lenne az egyik kedvenc alapanyagom, mert annyi formában fel lehet használni, és semleges íze miatt, akár sós akár édes ételek alapja is lehet. Szuperül lehet vele például csokis browniet is készíteni, hiszen szaftosabb lesz tőle a tésztánk, és tovább puha marad. De például a krumplis nudlik vagy gombócok esetében is ki lehet váltani a krumplit cukkinival. Én most a gofrimat turbóztam fel vele, amit általában reggelire készítek sós változatban. Mutatom is, hogy hogyan! 

dsc_0896.jpg

Hozzávalók:

- 4 evőkanál barna rizsliszt (gluténmentes)

- 1 egész tojás + 1 tojás fehérje 

- fél bögre reszelt cukkini (a legkisebb lyukú rezselőn reszelve)

- 2 tk kókuszolaj megolvasztva

- 1 g szódabikarbóna

- só

- fokhagyma por vagy zöldfűszerek ízlés szerint 

dsc_0900.jpg

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzákeverjük a felvert tojásoka, a kókuszolajat és a reszelt cukkinit is. Sózzuk és tetszés szerint fűszerezzük. Tehetünk bele fokhagymaport vagy akár friss zöldfűszereket is. Egy picivel sűrűbb masszát kell kapnunk, mint a palacsinta tészta, úgyhogy ha még túl száraznak látjuk, akkor adjunk hozzá egy pici vizet. Max 1-2 evőkanálnyi kell hozzá.

Beleöntjük a masszát a felmelegített gofrisütőbe, és szép pirosra sütjük. 

Nyakon önthetjük egy kis fűszeres hagyományos vagy vegán tejföllel, vagy akár szendvicset is készíthetünk belőle! 

Jó étvágyat hozzá! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr1912870514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása