Isteni mini almás piték (Teljes kiőrlésű, cukormentes)

Nekem az ősz abszolút összefonódott az almával és a fahéjjal, enélkül el sem tudnám képzelni ezt az évszakot. :) Kevés jobb dolog van, mint a sülő almás pite illata, ahogy körbelengi a lakást. Ezt már csak az múlja fölül, amikor falatozhatunk is belőle. Úgyhogy most hoztam is egy mini almáspite receptet, amit el sem lehet rontani. 

dsc_0966.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
150 g sima búzaliszt
65 g eritrit
100 g vaj/margarin
2 db tojás sárgája és 1 egész tojás
1 csipet só

Töltelékhez:
1 tk fahéj
3-4 db alma
cukormentes baracklekvár 

Lekenéshez egy tojás sárgája. 

dsc_0967.jpg

A liszteket összeszitáljuk, hozzáadjuk az eritritet, sót és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáöntjük a tojásokat, és ha szükséges, akkor 1-2 evőkanál hideg vizet. Tésztát gyúrunk belőle, fóliába tekerjük és 15 percre a hűtőbe rakjuk.

Közben elkészítjük az almás tölteléket. Az almát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és fahéjjal, valamint 0,5 dl vízzel megpároljuk. Ha túl savanyú, akkor rakhatunk még hozzá édesítőszert. 

Miután kivettük a hűtőből, 2 részre vágjuk a tésztát, úgy, hogy az egyik gombóc kicsivel nagyobb legyen, mint a másik. A nagyobbikat lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével kiszaggatjuk. Én a pitéket ezután muffinformában sütöttem, de lehet minipite formában is készíteni. A muffinformát vagy piteformát kivajazzuk, kilisztezzük és belehelyezzük a tésztát. 

Egy kiskanállal lekvárt kenünk a pite alapjára, és erre tesszük az almás tölteléket. 

A megmaradt tésztát is kinyújtjuk, felcsíkozzuk, és rácsot, vagy fonatot, vagy igazából rád van bízva hogy mit készítesz belőle. Ezekkel fedjük le a kis pitéinket. 

Egy tojás sárgáját felverünk, és lekenjük vele a pitéinket. 

Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 percig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje. 

dsc_0964.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr613276169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása