IR-esként a tízórai és uzsonna is kardinális kérdés, és azt vettem észre, hogy ezek a kisétkezések okoznak a legnagyobb gondot az embereknek. Talán azért, mert viszonylag kevés az a szénhidrát mennyiség, amit ilyenkor enni lehet, ráadásul figyelnünk kell a szervezetünk jelzéseire is. Valakinek belefér, hogy uzsira csak gyümölcsöt egyen, de nálam például teljesen ki van zárva. Úgyhogy ezért is hoztam ezt a zabpelyhes keksz receptet, amit el tudunk magunkkal csomagolni és bárhol gond nélkül megehetjük. :)
15 perc elkészíteni, és még mosatlan is alig lesz utána. Kell ennél több? :D
Hozzávalók:
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g finomszemű zabpehely
- 100 g eritrit
- 2 tojás
- 100 g kókuszolaj
- 1 tk szódabikarbóna
- 100 g cukormentes étcsoki
- 1 narancs héja lereszelve
- 1 csipet só
A lisztet, a zabpelyhet, az eritritet, a szódabikarbónát és a csipet sót keverd össze. A tojásokat felverjük, és a kókuszolajjal együtt hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz.
A csokit apró darabokra törjük. Én egy zacsiba szoktam beletenni, és egy klopfoló vagy egy kis lábas aljával apróra töröm. Ez is mehet a masszába.
A narancsot alaposan megmossuk és lereszeljük a héját. Vigyázzunk, hogy a fehér rész már ne kerüljön bele, különben keserű lesz. Ezt is belekeverjük a tésztába.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vizes kézzel formázz dió nagyságú kis golyókat, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd szét korong alakúra. Vigyázz, ne tedd egymáshoz túl közel, mert össze fognak nőni.
Told be a sütőbe és 10 perc alatt kész is. :)
Tipp: Turbózhatjuk a masszát még fűszerekkel! Akár egy kis fahéjjal vagy gyömbérrel is.
Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess az Instagram oldalamon, ahol még több érdekes infoval és recepttel jelentkezek! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.