Ha életmódot váltunk, főleg, ha IR-esként vagyunk rászorítva erre a váltásra, akkor szükség van a tudatosságra. Nem csak a heti menünk megtervezése, hanem a bevásárlás során is. Azonban megesik, hogy kifolyik a kezünk közül az idő, totál kimegy a fejünkből a bevásárlás, és csak állunk éhesen, az üres kenyértartóra meredve. Na ilyenkor jön nagyon jól egy ilyen gyors, teljes kiőrlésű lepény recept, amire bátran pakolhatunk olyan feltétet, ami jól esik, vagy ami épp van a hűtőben. Bármelyik étkezésre szuper megoldás lehet, akár reggeliként is megállja a helyét!
Hozzávalók:
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g sima búzaliszt vagy 50 g búzasikér
1 db friss élesztő fele
2 tk só
125 ml langyos víz
3 ek olívaolaj
paradicsomszósz
gomba, lilahagyma, de lehet sonka, kukorica, sajt stb. a feltét
Az élesztőt a langyos vízben elmorzsolva felfuttatjuk, majd a sóval elkevert liszthez és olívaolajhoz öntjük. Pár percig dagasztjuk, míg szép sima felületű gombócot kapunk.
Ha van időnk, akkor meleg helyen, lefedve 30 percig kelesztjük. Ha viszont nincs, akkor 4 kisebb gombócra szedjük és lisztezett deszkán kézzel vagy nyújtófával kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra.
Megkenjük a paradicsomszósszal, rádobjuk a feltétet és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess az Instagram oldalamon, ahol még több érdekes infoval és recepttel jelentkezek! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.