Vegán kókuszos kuszkusz puding cukormentesen

Ha kedvenc alapanyagot kellene választani, akkor a zabpehely és a kuszkusz versenyezne nálam az első helyért, mert ezekt millió módon lehet variálni, ráadásul a rohanós napokon a legjobb barátai a diétázó embernek. :) Most a kuszkuszt nem sósan készítettem el, hanem édesen, ráadásul egy kis kókuszt is csempésztem bele. Gránátalmával szórtam meg, de lekvárral is isteni. :) 

dsc_0580-min.jpg

Hozzávalók:

- 60 g kuszkusz

- 2,5 dl kókusztej

- 2 evőkanál eritrit

- 3 evőkanál kókuszreszelék 

- tetejére ízlés szerint gránátalma vagy lekvár, esetleg kakaópor 

dsc_0587-min.jpg

Elkészítés:

Kimérjük a hozzávalókat, és összekeverjük egy kisebb fazékban a kuszkuszt, a kókusztejet, az eritritet és a kókuszreszeléket. Feltesszük főni, és pár perc alatt, kevergetve pudingszerűvé főzzük. Ha már magába szívta majdnem az összes kókusztejet, akkor lefedjük, és még 5 percig állni hagyjuk. Ha megpuhult, akkor kis tálkákba szedjük, és hagyjuk kihűlni. 

Megszórjuk gránátalmával, vagy lekvárt kanalazunk rá, és már ehetjük is. :) 

 

dsc_0589-min.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr9113664544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!