Egy melengető leves akár ebédre, akár vacsorára jól tud esni nem csak a pocinknak, de a lelkünknek is. :) Egyszerűen, gyorsan leginkább a krémleveseket lehet elkészíteni, mint például ezt a fokhagymás brokkoli krémlevest, amit én még egy kis friss petrezselyemmel is felturbóztam. Piríthatunk rá magvakat vagy szórhatunk a tetejére sajtot, isteni lesz. :)
Hozzávalók:
- 1 nagy fej brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
- alaplé vagy víz
- 4 ek olívaolaj
Elkészítés:
A brokkolit megmossuk, és feldaraboljuk rózsáira. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
Egy fazékban felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a vöröshagymát. Ha megpirult, akkor rádobjuk a fokhagymát, és azzal együtt is pirítjuk míg a fokhagyma színt kap.
Ezután beletesszük a brokkolit és felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és puhára főzzük. A brokkolinak elég pár perc, minél tovább főzzük, annál kevésbé lesz ilyen szép zöld színe.
Ha megfőtt, akkor beledobjuk a megmosott petrezselymet és egy botmixer segítségével pürésítjük.
Ha már elég krémes, akkor tálalhatjuk is. Tehetünk pirított magvakat, sajtot vagy krutont is a tetejére. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.