Ribizlis-mentás jégkrém cukormentesen, házilag

Ebben a hirtelen jött melegben nem lehet fagyi és jégkrém nélkül élni, ám viszonylag
kevés helyen kapható olyan mindenmentes jégkrém, ami finom és megfizethető áron
van. Otthon azonban szinte nulla munkával isteni pálcikás jégkrémet készíthetünk,
amit olyan gyümölccsel variálhatunk, ami épp a kezünk ügyébe kerül. Lássunk egy
alapreceptet hozzá!

dsc_2197-min.jpg

Hozzávalók 8 darabhoz:
- 1 marék ribizli
- 1 marék menta
- 80 g poreritrit
- egy fél citrom leve
- kb. 600 ml BWT magnéziumban gazdag, szűrt víz

dsc_2222-min.jpg

1. A ribizlit megmossuk és leszemezzük. 

 

2. A szűrt vízben elkeverjük a poreritritet és a citromlevet. Igazából limonádét készítünk. Kóstoljuk meg közben, és ízlés szerint édesítsük vagy rakjunk még hozzá citromlevet. 

 

Ennél a víz alapú jégkrémnél különösen fontos, hogy friss, kiváló minőségű vizet használjunk, és így a gyümölcsök zamata kiteljesedhessen. Én ezért használom a BWT vízszűrő kancsót, ami kiszűri az esetleges szennyeződéseket, íz- és illatrontó anyagokat a csapvízből, és még magnéziummal is gazdagítja a vizet. 

 

3. Előkészítjük a jégkrém formákat és ízlés szerint megpakoljuk őket ribizlivel és mentával, majd felöntjük őket a limonádéval. Ezt követően a fagyasztóba tesszük legalább 4 órára. Tálalás előtt hagyjuk pár percig szobahőmérsékleten a formákat, így könnyen kiszedhetjük majd belőlük a jégkrémeket. 

dsc_2202-min.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr6814061877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása