A szilva és mák két jó barát
Teljes kiőrlésű mákos palacsinta fahéjas szilvalekvárral

A szilvalekvár az (abból is az igazi szatmári), amivel nehezen tudok betelni. Amit képes lennék akár kiskanállal a bendőmbe juttatni. Ám csak úgy öncélúan mégse kanalazgattam, hanem készítettem hozzá egy mákos palacsintát, ami annyira nagyon jól illik szilva barátunkhoz. 

Mutatom is a receptet! ;) 

17359331_1364316350296873_7352442621288409450_o.jpg

Hozzávalók:

1 dl tej (nálam kókusztej)
15 g olvasztott vaj
5 g élesztő
1 db tojás
30 g teljes kiőrlésű liszt
10 g zabpehelyliszt
15 g darált mák,
20 g eritrit
1 csipet só
Panyolium cukormentes szilvalekvár
fahéj


A tejet és a vajat összemelegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet, cukrot, mákot és sót kimérjük, majd a tojással és az élesztős résszel együtt mindent összekeverünk, félretesszük állni 20 percet. Forró serpenyőben, zsiradék nélkül, evőkanálnyi adagokból pici palacsintákat sütünk. A szilvalekvárt fahéjjal fűszerezzük és egy pici vízzel felöntve felmelegítjük. Rád van bízva, hogy önteni szeretnéd rá a lekvárt vagy kenni.. mindegy is. Isteni lesz! ;) 

20170318_110349.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr2812356839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!