Enélkül az egy dolog nélkül ne indulj neki a Balatonnak!

Tegnap bemutatták a legújabb Balatoni Gasztrotérképet, ami egy zseniális dolog. Összegyűjti és összefogja a Balatonnál lévő olyan vendéglátóhelyeket és pincészeteket, amik folyamatosan magas színvonalon várják a vendégeiket. Van közte bisztró, street food, cukrászda és még termelői piac is, akik egész évben várják az igényes ételre és italra szomjazó vendégeket. :)

1280x1080.jpg

A bemutatón ízelítőt kaphattunk a térképen szereplő helyek repertoárjából, és azt kell mondanom, hogy wow! Idén nyáron is lesz miért a Balatonra menni! ;) 

Imádom, hogy a vendéglátás túlmutat most már a Balatonnál is a tányérról lelógó rántott húson és sült krumplin, és a rozét sem a vörös és fehér bor összekutyulásával kapjuk meg. Mutatom is, hogy milyen miket kóstolhattunk.

dsc_0367_v2.jpg

A Kővirág például ilyen kis sziklákon tálalt előételekkel lepett meg minket, ami egy kis sajtkrémből, lekvárból, fekete olíva és fokhagyma homokból, fehérrépa és tápiókaropogósból állt. Rendhagyó, de pont ez a kísérletezőkedv kell ide!

dsc_0361_v2.jpg

 

dsc_0371_v2.jpg

 

A bemutatón nem csak balatoni borokat, hanem szuper sört is lehetett kóstolni, amiről a Hedon gondoskodott. Az oly divatossá vált kézműves sörmanufaktúráktól eltérően ők nem bonyolult söröket szeretnének készíteni, hanem kiváló söröket, amit bármikor jól esik fogyasztani. Külön dicséret jár a grafikáért, szerintem irtó menő lett! ;) 

dsc_0373_v2.jpg

Na és most jöjjön az abszolút kedvencem, a Bonne Chance finomsága, a Muraföldi burger! A hagyományos buci helyett náluk dödölle közé kerül az isteni husi egy kis salátával együtt. Te jó ég... ez annyira szuper, hogy nem lehetne mindenhol így készíteni?! 

dsc_0414_v2.jpg

Persze csodás desszertekben sem volt hiány, amit mindenki ehető virágokkal dekorált. Ráadásul külön figyeltek a laktóz-és gluténérzékenyekre is, ami nálam a lehető legnagyobb pluszpont. :) 

dsc_0382_v2.jpg

Boldog vagyok, hogy nem csak Budapesten, hanem a Balatonnál is rengeteg olyan étterem, cukrászda és pincészet van, ami jogosan követel helyet magának a magyar csúcsgasztronómiában. Az pedig még boldogabbá tesz, hogy kezdjük felfedezni, mit is jelent a kooperáció, és milyen az, amikor a másik eltaposása helyett arra koncentrálunk, hogy mi hogyan tudunk még jobbat alkotni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr7812460197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!