A legegyszerűbb epres morzsasüti

Hamarosan búcsúzunk az epertől, úgyhogy használjuk ki, míg kapni lehet, és süssünk belőle például egy ilyen zseniálisan egyszerű morzsasütit. Ez a desszert tipikusan az, amit nem sütök meg, ha egyedül vagyok itthon, mert túl nagy a kísértés, hogy megegyem az egészet egy ültő helyemben. :D 

Sütéssel együtt 30 perc alatt kész, és bármilyen gyümölccsel működik! ;) 

dsc_1087_v2.jpg

Hozzávalók:

A morzsához:

- 10 dkg zabpehelyliszt vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt

- 10 dkg apró szemű zabpehely

- 4 evőkanál eritrit

- csipet só

- 10 dkg vaj vagy kókuszzsír 

- 50 dkg eper

dsc_1081.jpg

A morzsához a zabpelyhet és a lisztet összekeverjük az eritrittel és a csipet sóval, majd elmorzsoljuk benne a kis kockákra vágott vajat. 

Az epret megmossuk, feldaraboljuk, és egy kivajazott hőálló tálba tesszük. A morzsánkkal beborítjuk az eper tetejét és már mehet is be a 180 fokos sütőbe 18-20 percre. Akkor van kész, ha szépen megpirult a morzsánk teteje. 

Jó nassolást hozzá! ;) 

dsc_1098.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr2412599763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!