Mindenmentes cukrászda, ahol kompromisszumot sem kell kötnöd
A VIK mentes finomságokban jártam

Manapság egyre “trendibb” az, hogy valaki az eredeti szakmájából kiégve valami teljesen új dologba vágja a fejszéjét, és például nyit egy kis éttermet vagy kávézót. Nem így, dr. Móré Viktória, aki ügyvédi hivatása mellett menedzseli a VIK mentes finomságok ügyes-bajos dolgait. Saját cukrászműhelyt üzemeltetni és cukrászdát vezetni nem kis feladat, de beszélgetésünk első pár percében kiderül, hogy őt ezt nem lefárasztja, hanem sokkal inkább feltölti.

dsc_0182.jpg

Naná, engem is feltöltene, ha nap mint nap betérhetnék a kis skandináv stílusú, letisztult, olyan “elücsörögnék itt” hangulatú sütizőjükbe. Semmi és senki nem tolakodó itt, figyelnek a legapróbb részletekre is. Az asztalokon például cuki kis kotyogós kávéfőzőkbe töltve találhatod meg az eritritet, ha pedig csak egy szelet sütit szeretnél magaddal vinni, akkor ezt is megteheted a speckó kis dobozukban.

Na de milyen sütik készülnek itt pontosan?

Itt minden teljesen glutén-, cukor-, és laktózmentes, sőt a kínálatukban már vegán tortákat is találhatunk. Ami nálam már első ránézésre pluszpont volt, hogy látszik a sütiken, kézzel készültek, és nem a régivonalas cukrászdák felfújt, habos-babos, műízű süteményeire emlékeztetnek.

dsc_0184.jpg

Saját cukrászműhelyben sütik a finomságokat, ami tényleg teljesen gluténmentes, és ahol folyamatosan megy a sütik fejlesztése, az új ízek kikísérletezése is.

Amivel már akkor megnyerték a szívemet, mielőtt megkóstoltam volna a sütiket, az az volt, hogy mindennek megtalálhatjuk  az összetevők listáját a boltban és a honlapon is, ráadásul még azt is megtudhatjuk, hogy az adott sütike hány gramm szénhidrátot és kalóriát tartalmaz. Azt hiszem ez az inzulinrezisztenseknek és ételérzékenyeknek az egyik legnagyobb segítség.

Mivel egyik sütijük jobban néz ki, mint a másik, ezért rájuk bíztam magam, és hagytam, hogy meglepjenek. :D

Kóstoltam répatortát, áfonyás-meggyes mascarpone krémtortát és citromos-máktortát is. Az áfonyás-meggyes szelet kis könnyed nyári, szempillantás alatt lecsúszó desszert, aminél a kekszes-vajas alapot is a saját készítésű kekszükből készül.

dsc_0196.jpg

A paleo diós-karamell répatorta okozta a legnagyobb meglepetést, mert először az tudatosul benned, hogy nem olyan répatorta íze van, mint amit eddig ismertél, másodszorra pedig azt ismered fel, hogy annyira jó, hogy nem akarod abbahagyni. :D

A citromos máktorta pedig pontosan az a süti, ami télen-nyáron jól esik. Nem tömény, de a mák és citrom izgalmas párost alkot.

dsc_0212.jpg

Az édességeken túl paleo zsömléket, cipókat és sós ropogtatnivalókat is találunk náluk, ha valaki urambocsá’ egy cukrászdában sósat enne. Én másnapi reggelinek vittem haza egy ilyen paleo zsömlét, nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez eddig messze a legjobb mentes zsemle, amit valaha ettem! Puha, nem fojtogató, nincs mellékíze, és szuperül laktat. Úgyhogy engem ezzel végképp megvettek.

Végre van egy olyan mindenmentes cukrászda Budapesten, ahol nem kötöttek kompromisszumot, és minden ugyanolyan finom, ha nem finomabb, mintha a hagyományos verzió lenne. Egyetek itt sok finomságot, büntetlenül! :)

A VIK Facebook oldalát itt találod. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr10012660165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!