10 jó tanács, ha szakács a pasid

Sokan kérdezik tőlem, hogy milyen egy szakáccsal az élet. Főz-e nekem, elhalmoz-e finomabbnál finomabb ételekkel, hogy bírjuk a hosszú munkanapokat, és azt, hogy nincs ünnepnap, hétvége, és a többi jóság. Éppen ezért írtam meg ezt a kis szösszenetet, ami félig viccesen, félig komolyan mutatja be, hogy milyen is az élet egy szakács oldalán. :) Ezek persze csak az én tapasztalataim, úgyhogy egészítsétek ki bátran, vagy cáfoljátok meg! 

adobe_spark-14.jpg

1. Bólogass és mosolyogj, amikor valaki irigykedik arra, hogy a te pasid szakács, és meggyőződése, hogy otthon is elkápráztat konyhaművészetével. Az a fájó igazság, hogy ez olyan ritka, mint a fehér holló, hiszen tudjuk.. a súlyemelő sem emelgeti a bútorokat otthon. �

2. Ne tervezz semmit délnél hamarabb a szabadnapjára! A vendéglátósoknak az élet 12 után kezdődik, úgyhogy pici szívem hiába tervezel te bármit..

3. Fogadd el, hogy betegesen vonzódik a késekhez! Elsőre furcsának tűnik, de ez náluk pont olyan, mint amikor mi nők, a táskákat vagy cipőket nézegetjük és sikoltozunk.

4. Felejtsd el a hétvégéket, ünnepnapokat, meg úgy bármit, ami a normál embereknek a pihenést jelenti! Ti máskor fogtok pihenni. 

5. Edződj meg a sebek, vér és hegek látványához, mert lesz belőle bőven!

6. Törődj bele, hogy hiába mesélsz regéket neki az egészséges életmódról, ő a legszebb ellenpéldája lesz ennek! Minden jöhet, ami káros!

7. Ne akard tudni, hogy a konyhán milyen viccekkel és történetekkel ugratják egymást a srácok, azt pedig végképp ne akard hallanni, hogy mi történik, ha egy jó csajt látnak! Mindenkinek sokkal jobb lesz így, hidd el. 

8. Kezdj el sportolni és vezesd le a fölösleges energiád, mert egy 12-14 órás műszak után pont aludni fog bezuhanni az ágyba.

9. Ha nem szereted a gasztronómiát, vagy helyesebben mondva nem rajongsz te is érte, akkor gyorsan kezdd el, mert minden beszédtémátok itt fog kikötni. Ez az élete, a mindene. A tiéd is ez lesz.

10. Végezetül pedig szeresd nagyon a te szakácsod, mert legbelül egy  szerethető mackó, bármennyire is keménylegény a hétköznapokban. �

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr4513113950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borsi76 2017.10.30. 07:36:28

Még pár pont, tapasztalatból.
Égési sebek. Szokj hozzá!Ő már megszokta.
Főzné otthon? Vagy elméleti oktatást tart, hogy miként lenne jobb, vagy kitúr a konyhából. Zavard el! :)
Majdnem üres frigóból is kétfogásos ebédet varázsol.
Ha kisvárosban éltek, garantáltan a környék összes vendéglőjét, személyzetét és főnökségét ismeri-mert már dolgozott velük/náluk.
Ebből következik, ha eljuttok egy közeli vendéglőbe, A: rég látott ismerősként ölelgeti a személyzet, B: extra adag kaját kapsz .
Meglátogatod a munkahelyén? Hamarosan ismersz minden vendéglátós trükköt, és a HACCP-re sem mondod, "egészségedre", mert azt hiszed, tüsszentett.
Ha a többi, nem vendéglátós haverral ültök be, Ő tuti a konyhában köt ki (csak beugrok köszönni!).
Bográcsozás a többiekkel? Tuti Ő főz!

bkkzol 2017.10.30. 07:36:00

Az 5. pontot leszámítva rendben van. :-))

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása