Ropogós csokis-narancsos zabpelyhes keksz

IR-esként a tízórai és uzsonna is kardinális kérdés, és azt vettem észre, hogy ezek a kisétkezések okoznak a legnagyobb gondot az embereknek. Talán azért, mert viszonylag kevés az a szénhidrát mennyiség, amit ilyenkor enni lehet, ráadásul figyelnünk kell a szervezetünk jelzéseire is. Valakinek belefér, hogy uzsira csak gyümölcsöt egyen, de nálam például teljesen ki van zárva. Úgyhogy ezért is hoztam ezt a zabpelyhes keksz receptet, amit el tudunk magunkkal csomagolni és bárhol gond nélkül megehetjük. :) 

15 perc elkészíteni, és még mosatlan is alig lesz utána. Kell ennél több? :D 

dsc_0011-min.jpg

Hozzávalók:

- 100 g teljes kiőrlésű liszt

- 100 g finomszemű zabpehely 

- 100 g eritrit 

- 2 tojás

- 100 g kókuszolaj 

- 1 tk szódabikarbóna

- 100 g cukormentes étcsoki 

- 1 narancs héja lereszelve 

- 1 csipet só

dsc_0012-min.jpg

A lisztet, a zabpelyhet, az eritritet, a szódabikarbónát és a csipet sót keverd össze. A tojásokat felverjük, és a kókuszolajjal együtt hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. 

A csokit apró darabokra törjük. Én egy zacsiba szoktam beletenni, és egy klopfoló vagy egy kis lábas aljával apróra töröm. Ez is mehet a masszába.

A narancsot alaposan megmossuk és lereszeljük a héját. Vigyázzunk, hogy a fehér rész már ne kerüljön bele, különben keserű lesz. Ezt is belekeverjük a tésztába. 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vizes kézzel formázz dió nagyságú kis golyókat, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd szét korong alakúra. Vigyázz, ne tedd egymáshoz túl közel, mert össze fognak nőni.

Told be a sütőbe és 10 perc alatt kész is. :) 

Tipp: Turbózhatjuk a masszát még fűszerekkel! Akár egy kis fahéjjal vagy gyömbérrel is. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess az Instagram oldalamon, ahol még több érdekes infoval és recepttel jelentkezek! :) 

dsc_0031-min.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr9113571135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!