Szaftos grillezett csirkemell fóliában sült zöldségekkel

A legegyszerűbb dolog csirkemellet és zöldségeket grillezni, ám fontos, hogy sütés előtt pácoljuk a husit, különben száraz és rágós lesz. A receptből most kiderül, hogyan tudsz egyszerű, de nagyszerű grillételt készíteni, amit még a gyerekek is szívesen fogyasztanak.

dsc_2118-min.jpg

Hozzávalók 4 adagra:


- 1 kg csirkemell filé
- 2 kisebb salátacukkini
- 500 g parázsburgonya
- 1 dl olívaolaj
- só, bors
- friss rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve

dsc_2140-min.jpg

 

A csirkemellet megtisztítjuk, majd papírtörlővel szárazra itatjuk. Egyenlő vastagságú szeletekre vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a citrom levével, az olívaolaj felével,sóval, borssal, a friss rozmaringgal és a szétnyomott fokhagymával. Lefóliázzuk a tálat és a hűtőbe tesszük 1-2 órára pácolódni.


Közben a zöldségeket megtisztítjuk, ha elég zsenge a salátacukkini és a parázsburgonya, akkor felesleges hámozni. A cukkinit felkarikázzuk, a burgonyát pedig félbevágjuk. Alufóliából csinálunk 3-4 kis fészket, belehalmozzuk a zöldségeket vegyesen, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk 1-1 tk olívaolajjal. Felhajtjuk az alufólia széleit és kis batyukat formázunk. A forró grillrácsra tesszük őket és 15-20 perc alatt puhára sütjük a zöldségeket.

dsc_2139-min.jpg

Amikor a csirkemell eleget pácolódott, akkor bekenjük a forró grillrácsot olívaolajjal és ráhelyezzük a csirkemell szeleteket. 6-7 percig sütjük, egy párszor közben megfordítjuk, hogy mind a két oldala megpiruljon. Ha kész, akkor papírtörlőre téve pihentetjük 1-2 percig, és tálalhatjuk is.

dsc_2134-min.jpg
A grill ételek különösen jól mutatnak fatányérokon, tálakon, tálcákon tálalva, amivel csak fokozhatjuk a rusztikus és természetes hatást. Kísérletezzetek ti is bátran azzal, ezek a finomságok hogyan mutatnak a legjobban az asztalon. A képeken látható darabokat a kikából választottam, és tökéletesen illenek ehhez a friss ételhez!

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr9614082871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!