Sárgadinnye saláta a kánikula idejére

Használjuk ki, hogy még dinnyeszon van és készítsünk  egy frissítő salátát belőle! Szerencsére gyorsan elkészül, főzni sem kell, így igazi megváltás a forró napokon. 

dsc_2631-min.jpg

Hozzávalók:

- 1 kisebb sárgadinnye

- 1 csomag fekete-erdei sonka

- 150 g madársaláta vagy tetszőleges salátamix

- 100 g hántolt tökmag 

- 2-3 ek tökmagolaj vagy olívaolaj 

- só

dsc_2629-min.jpg

A sárgadinnyét megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk vagy felkockázzuk. Esetleg kis gömböket is vájhatunk belőle, ha menőzni szeretnénk. :D 

A salátát megmossuk és lecsöpögtetjük. 

A tökmagot egy felhevített, száraz serpenyőben pillanatok alatt megpirítjuk majd enyhén megsózzuk. 

Egy nagy tálban összekeverjük a salátát, a sárgadinnye szeleteket és a sonkát. Meglocsoljuk a tökmag olajjal majd pedig megszórjuk a pirított tökmaggal. 

 

dsc_2641-min.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr514186357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!