Mindenmentes granolás csokiszelet percek alatt

Egy csokis édesség mindig ellenállhatatlan. Ha pedig még cukor-, tej-, és gluténmentes is, és pár perc alatt elkészülünk vele, akkor egész biztosan visszatérő desszert lesz a konyhánkban.

dsc_2864-min.jpg

dsc_2860-min.jpg

Hozzávalók:

- 1 bögre cukormentes étcsoki összetörve 

- 3/4 bögre Viblance granola málnával és kesudióval 

- 2 tk szárított rózsaszirom (opcionális, de én imádtam benne) 

- ízlés szerint még magvak, liofilizált gyümölcsök 

dsc_2828-min.jpg

 

Elkészítés: 

A csokit egy fém vagy hőálló üvegtálba tesszük és gőz fölött megolvasztjuk. Aki még ennyit sem szeretne bajlódni az elkészítéssel, az mikroban is megteheti ugyanezt. 

A granola felét belekeverjük a megolvadt csokiba. 

Egy kis méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a csokit, majd egyenletesen elkenjük. 

A tetejét megszórjuk még granolával, a szárított rózsaszirommal vagy bármilyen plusz maggal, gyümivel. 

Legalább 1-1,5 órára a fagyasztóba tesszük, majd egy kés segítségével feldaraboljuk és már fogyaszthatjuk is. 

dsc_2872-min.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr8114231723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!