Portum, a Corvin-negyed fine bistroja

A minap a Corvin-sétányra vezetett utam, ahol kellemes meglepetés ért. Ritkán járok arra, és őszintén szólva nem is a gasztronómia az elsődleges, ami beugrik a környékről. Viszont most egy olyan hely nyitotta meg kapuit a Corvin-negyedben, ami kellemes bisztróhangulatú, letisztult és ételeivel is vonzza a minőségi konyhát keresőket. 

45170216_2258043770882153_3482214601465004032_o.jpg

Kép forrása: Szindbád, az utazó 

 

A Portum koncepciója Fekete Norbert séf vállán nyugszik, aki hatalmas lelkesedéssel, csillogó szemekkel és odaadással beszélt az új étlapról, filozófiájáról és a jövőbeli tervekről. Több ilyen lendületes, álmokkal és határozott elképzelésekkel teli séfre lenne szükség, az egyszer biztos! 

 

45096894_2258044300882100_2051491902028513280_o.jpg Kép forrása: Szindbád, az utazó 

 

A Portumban azt szeretnék, ha találkozna a fine dining, a minőségi vendéglátás, a kreatív tálalás és a normál árfekvés. Norbert külföldi munkája során nem csak a nemzetközi trendekkel, technikákkal ismerkedett meg, hanem a természet adta kincsekkel is. Ezt a természetközeliséget szeretné átadni ételein keresztül, szem előtt tartva a szezonalitást. 

 

A vacsorán egy degusztációs menüt kóstolhattunk végig, amiben a hideg előételt és a desszertet éreztem leginkább kiemelkedőnek. Szép keretet adtak a kreatív ételsornak, megmutatták a séf szemléletét. 

 

A hideg előétel kacsamájpatéból, mangóból, mandulából és fekete szezámból áll. A mangó édes ízével szépen illett a májhoz, a mandula és fekete szezám pedig földes jellegével ellensúlyozta ezt. 

 

Zárásként egy komplex tányérdesszertet kaptunk, amit almatorta, homoktövis, melasz és vanília alkotott. Első olvasásra féltem, hogy a melasz és a vanília elviszi a desszertet, de végül kellemesen csalódtam. A homoktövis és a Granny Smith alma fanyarsága egy kellemes harmóniát alkotott velük. 

 45073630_2258044177548779_6935689098556342272_o.jpg

 Kép forrása: Szindbád, az utazó 

 

Bízom benne, hogy Norbertéknek sikerül tartania a fine bistro irányt, a főzés és vendéglátás iránti szenvedélyével pedig nem csak a Corvin-negyed meghatározó élményét nyújtó gasztronómiai központja lesznek. 



A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr4214341401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.11.04. 12:38:27

Ugye tavaly ő volt a várban a Ramazuri séfje?

dora.iklodi 2018.11.04. 12:39:02

@Étteremkritikus: Igen, ő volt ott anno a nyitóséf!

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!