Fanta-pohárkrém cukormentesen

Húsvétkor nem igazán voltam még olyan vendégségben, ahol ne lett volna Fanta-szelet vagy üdítős szelet, ki hogy hívja. A Cola Cola Magyarország felkérésére elkészítettem a cukormentes verzióját, ráadásul egy pohárdesszert formájában, hogy valami kis csavar is legyen a történetben. Íme a recept! 

dsc_5207-min.jpg

Hozzávalók a csokis morzsához:

  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g fehér búzaliszt
  • 200 g vaj vagy margarin felkockázva
  • 100 g xilit
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 ek hideg víz

 

Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 300 g túró
  • 100 g xilit porrá törve
  • 100 g vaj
  • 1 kezeletlen citrom héja

 

Hozzávalók a Fanta-réteghez:

  • 400 ml cukormentes Fanta üdítőital
  • 40 g cukormentes vaníliás pudingpor
  • 3 ek xilit porrá törve

 

dsc_5201-min.jpg

 

A liszteket elvegyítjük a xilittel és kakaóporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, és ha szükséges, akkor a vizet is. Gyors mozdulatokkal sima felületű gombócot gyúrunk. Fóliába tekerjük és 30 percre a hűtőbe rakjuk pihenni.

 

Közben elkészítjük a túrókrémet. A vajat a xilittel habosra verjük, majd hozzáadjuk a túrót és a citrom reszelt héját is.

 

A tésztát pihentetés után egy sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kész, és langyosra hűlt, a poharak aljára morzsoljuk.

 

A csokis morzsarétegre kanalazzuk a túrókrémet, majd pedig elkészítjük a Fanta réteget is.

A Fantából pár evőkanálnyi mennyiséggel elkeverjük a pudingport és a xilitet, a többi Fantát felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingport. Pár perc alatt besűrítjük a krémet.

 

Amint kész, még melegen, egyenletesen eloszlatjuk a túrós réteg tetején.

 

1-2 órát érdemes hűtőben pihentetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr1914771336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!