Kávés kuglóf cukormentesen

Töredelmesen be kell vallanom, hogy kávéfüggő vagyok. Reggelinél nélkülözhetetlen, de a tízórainál sem vetem meg, az ebéd utáni levezető pedig már-már szinte kötelező. Ezeken felül pedig jöhet minden, ami kávés. Szerencsére nem csak a tirumisu tartalmazhat kávét, hanem például egy pihe-puha kuglóf is. Cukormentesen és teljes kiőrlésű lisztből készítettem, így akár reggelinek is klassz lehet! 

 dsc_0951-min.jpg

Nemrégiben ismerkedtem meg a Roastopus kávékkal, amelyeket frissen pörkölnek, ráadásul igazodnak a különböző termőterületek szüreti időszakához, a szezonális változásokhoz, hogy a lehető legmagasabb minőséget tudják hozni. A kuglófhoz a Seashell nevű kávéjukat választottam, ami egy brazil kávé pirított dió, csokoládé és tejkaramella ízjegyekkel. Remekül illett hát egy ilyen süteménybe. 

 

 

Hozzávalók a kuglófhoz:

- 210 g teljes kiőrlésű búzaliszt

- 90 g sima búzaliszt 

- 150 g eritrit vagy xilit

- 100 g vaj vagy margarin

- 3 tojás

- 1 dl tej vagy növényi ital 

- 2 dl főzött kávé,  nálam Roastopus Seashell 

- 1 csomag sütőpor 

- 2 ek holland kakaópor 

 

A vajat kissé megolvasztjuk, majd a tojásokkal és az édesítőszerrel habosra verjük. 

Adjuk hozzá a tejet és kávét, majd keverjük össze. 

A liszteket egy másik tálban kavarjuk össze a sütőporral, majd apránként adjuk hozzá a tejes keverékhez. Csomómentesre dolgozzuk. 

Egy kuglóf formát kivajazunk és lisztezünk és egyenletesen beleöntjük a masszát. 

A sütőt közben előmelegítjük 190 fokra, és kb. 40-45 percig sütjük a kuglófunkat. Tűpróvával ellenőrizzük, hogy átsült-e. 

 dsc_0954-min.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr7915018106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!