A reggeli étkezésekre nem szoktam gyors felszívódású szénhidrátot fogyasztani az inzulirezisztencia miatt, így én a kisétkezésekbe, a tízóraiba és uzsonnába teszem bele azt, amit reggelente ki kell hagynom.
Ha valaki diétába, életmódváltásba kezd, akkor szerintem ez egy kulcsfontosságú dolog: semmiről nem kell lemondani, csak meg kell találni a helyét és idejét. Na meg a mértékét.
A zabkását legtöbben reggelire fogyasztják, ám sokan szembesülhetnek azzal a problémával, hogy túl hamar megéheznek tőle. Ezért érdemes valamilyen zsiradékkal és fehérjével kombinálni, ezzel lassítva a felszívódását. Az Alpro szójagurt felhasználásával született meg a mangós smoothie tál is, amit zabpehellyel turbóztam fel.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 2 ek finomszemű zabpehely
- 4-5 ek Alpro mangós szójagurt
- 1 marék friss gyümölcs
- kókuszchips, magvak ízlés szerint
Egy turmixba vagy aprítógépbe beletesszük a zabpelyhet és szójagurtot. Krémesre dolgozzuk.
Egy tálba öntjük, megszórjuk ízlés szerint friss gyümölccsel, magvakkal.