Ugye tudjuk, hogy a konyhában semmi nem megy kárba, csak átalakul? :) Így a karácsonyról megmaradt mézeskalács is új formát öltött, és egy pár perc alatt elkészíthető, szilveszteri vendégváró desszert lett belőle. Nekem annyira bejött, hogy jövőre nem is csinálok sima mézeskalácsot, rögtön ilyen golyszli lesz belőle.
A mézeskalács név azért csalóka nálam, mert IR-diétába illeszthető, méz nélküli sütik voltak ők, egy korábbi receptem alapján. De ha valaki hagyományos, igazi mézeskalácsból szeretné elkészíteni, akkor is működni fog a recept.
Hozzávalók:
- 300 g mézeskalács
- 60 g vaj vagy kókuszolaj megolvasztva
- 6 ek cukormentes baracklekvár
- 3 dl tej (nálam kókusztej)
- forgatáshoz dió ledarálva vagy kókuszreszelék
A mézeskalácsot aprítóba tesszük vagy egy klopfoló segítségével zacsiban morzsára törjük. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és a lekvárt. A tejet apránként adagoljuk, és figyeljük, hogy mennyit vesz fel a massza. Az én mézeskalácsaim teljes kiőrlésű lisztből készültek, így több tejet vettek fel. Masszává gyúrjuk. Ha túl száraz, akkor adjunk még hozzá egy kis tejet.
Tipp: A masszához adhatunk egy kis rumaromát vagy rumot, ha szeretjük az ízét.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és meghempergetjük darált dióban vagy kókuszreszelékben. Készen is vagyunk!
Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess az Instagram oldalamon, ahol még több érdekes infoval és recepttel jelentkezek! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.