Gyors szilveszteri mézeskalács golyó

Ugye tudjuk, hogy a konyhában semmi nem megy kárba, csak átalakul? :) Így a karácsonyról megmaradt mézeskalács is új formát öltött, és egy pár perc alatt elkészíthető, szilveszteri vendégváró desszert lett belőle. Nekem annyira bejött, hogy jövőre nem is csinálok sima mézeskalácsot, rögtön ilyen golyszli lesz belőle. 

imageedit_16_4252932757.jpg

A mézeskalács név azért csalóka nálam, mert IR-diétába illeszthető, méz nélküli sütik voltak ők, egy korábbi receptem alapján. De ha valaki hagyományos, igazi mézeskalácsból szeretné elkészíteni, akkor is működni fog a recept. 

imageedit_18_5801491253.jpg

Hozzávalók:

- 300 g mézeskalács

- 60 g vaj vagy kókuszolaj megolvasztva 

- 6 ek cukormentes baracklekvár

- 3 dl tej (nálam kókusztej) 

- forgatáshoz dió ledarálva vagy kókuszreszelék 

imageedit_11_4014676041.jpg

A mézeskalácsot aprítóba tesszük vagy egy klopfoló segítségével zacsiban morzsára törjük. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és a lekvárt. A tejet apránként adagoljuk, és figyeljük, hogy mennyit vesz fel a massza. Az én mézeskalácsaim teljes kiőrlésű lisztből készültek, így több tejet vettek fel. Masszává gyúrjuk. Ha túl száraz, akkor adjunk még hozzá egy kis tejet. 

Tipp: A masszához adhatunk egy kis rumaromát vagy rumot, ha szeretjük az ízét. 

Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és meghempergetjük darált dióban vagy kókuszreszelékben. Készen is vagyunk!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess az Instagram oldalamon, ahol még több érdekes infoval és recepttel jelentkezek! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr1213534067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása