Kenyérsütő karrieremet ezzel a kenyérrecepttel kezdtem, mivel a leírása annyira egyszerűnek tűnt, hogy nem riasztott el elsőre sem. Úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, aki otthon szeretné saját kezűleg készíteni a betevő falatot! ;)
Hozzávalók:
420 g liszt ( 320 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 100 g Graham liszt) Keverhetünk bele nyugodtan zabpehelylisztet is.
40 g finomliszt
20 g friss élesztő
4-4,5 dl hideg víz
2 tk só
1-1 tk bazsalikom és oregánó
1. Minden hozzávalót kimérünk, és egy nagy tálban egy kanállal összekeverjük. Letakarjuk, és legalább 12 órára a konyhapulton hagyjuk.
2. Így néz ki 14 óra múlva.
3. Egy deszkát belisztezünk. Ne sajnáljuk a lisztet, mert ez egy folyékony massza, és a liszttel tudjuk formázni. Ráborítjuk a belisztezett deszkára, jól átgyúrjuk, és 1 órát letakarva pihentetjük.
4. Közben bekapcsoljuk a sütőt 240-250 fokra, és betesszük melegedni a formánkat. Az a legszuperebb, aminek van fedele is. Nekem most nem volt ilyen, úgyhogy alufóliával helyettesítettem a fedőt.
Ha letelt az egy óra, akkor újra átgyúrjuk a tésztát, lisztezzük, és csavarunk a két végén háromszor-négyszer.
5. A sütőformát kivesszük a sütőből, beletesszük óvatosan a sütőpapírt, és belerakjuk a kenyérkénket. Mehet be a sütőbe lefedve 20 percre 240 fokon. Ha letelt a 20 perc, levesszük a fedőt, lentebb vesszük a hőfokot 220 fokra és még 20-25 percig sütjük.
A végén rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
martineden 2017.02.07. 21:17:12
UdjanMineck 2017.02.08. 09:19:47
praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2017.02.08. 09:19:49
Egy órán át melegítsem elő a formát sütőben? Nem sok az egy kicsit?