Almás-mogyorós galette diétásan

Vannak megúszós sütemények, amiket tényleg pár perc alatt össze tudunk dobni, és pár perc alatt el is tudunk pusztítani. :D Ez az almás-mogyorós galette pontosan ilyen! Már az illata is isteni, úgyhogy  elég nagy erőfeszítésünkbe kerül megvárni, míg kihűl. 

dsc_0537.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

180 g teljes kiőrlésű búzaliszt

120 g vaj vagy margarin, ha valaki tejmentesre szeretné

60 g eritrit

3 evőkanál hideg víz

Töltelékhez:

1 nagyobb alma

100 g sótlan mogyoró

5-6 evőkanál baracklekvár

fahéj

Lekenéshez:

1 tojás sárgája

dsc_0535.jpg
A lisztet összekeverjük az eritrittel, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a vizet és egy gombóccá gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

Közben a mogyorót durvára aprítjuk, az almát pedig vékony szeletekre szeljük.

Ha eleget pihent a tésztánk, akkor lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, és megkenjük a lekvárral úgy, hogy a szélén hagyjunk ki egy 2-3 cm-es sávot. Erre a lekváros részre sorakoztatjuk az almát szeletkéket, amit megszórunk fahéjjal. Felhajtjuk a tészta széleit, megszórjuk az összetört mogyoróval és lekenjük a tojás sárgájával a tésztát. 180 fokon 20-25 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr913118522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása