Vannak megúszós sütemények, amiket tényleg pár perc alatt össze tudunk dobni, és pár perc alatt el is tudunk pusztítani. :D Ez az almás-mogyorós galette pontosan ilyen! Már az illata is isteni, úgyhogy elég nagy erőfeszítésünkbe kerül megvárni, míg kihűl.
Hozzávalók:
Tésztához:
180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
120 g vaj vagy margarin, ha valaki tejmentesre szeretné
60 g eritrit
3 evőkanál hideg víz
Töltelékhez:
1 nagyobb alma
100 g sótlan mogyoró
5-6 evőkanál baracklekvár
fahéj
Lekenéshez:
1 tojás sárgája
A lisztet összekeverjük az eritrittel, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a vizet és egy gombóccá gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben a mogyorót durvára aprítjuk, az almát pedig vékony szeletekre szeljük.
Ha eleget pihent a tésztánk, akkor lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, és megkenjük a lekvárral úgy, hogy a szélén hagyjunk ki egy 2-3 cm-es sávot. Erre a lekváros részre sorakoztatjuk az almát szeletkéket, amit megszórunk fahéjjal. Felhajtjuk a tészta széleit, megszórjuk az összetört mogyoróval és lekenjük a tojás sárgájával a tésztát. 180 fokon 20-25 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.