Smoothie tál

 A reggeli étkezésekre nem szoktam gyors felszívódású szénhidrátot fogyasztani az inzulirezisztencia miatt, így én a kisétkezésekbe, a tízóraiba és uzsonnába teszem bele azt, amit reggelente ki kell hagynom.

dsc_0624-min.jpg

Ha valaki diétába, életmódváltásba kezd, akkor szerintem ez egy kulcsfontosságú dolog: semmiről nem kell lemondani, csak meg kell találni a helyét és idejét. Na meg a mértékét.

A zabkását legtöbben reggelire fogyasztják, ám sokan szembesülhetnek azzal a problémával, hogy túl hamar megéheznek tőle. Ezért érdemes valamilyen zsiradékkal és fehérjével kombinálni, ezzel lassítva a felszívódását. Az Alpro szójagurt felhasználásával született meg a mangós smoothie tál is, amit zabpehellyel turbóztam fel.

 

dsc_0639-min.jpg

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2 ek finomszemű zabpehely
  • 4-5 ek Alpro mangós szójagurt
  • 1 marék friss gyümölcs
  • kókuszchips, magvak ízlés szerint

 

Egy turmixba vagy aprítógépbe beletesszük a zabpelyhet és szójagurtot. Krémesre dolgozzuk.

Egy tálba öntjük, megszórjuk ízlés szerint friss gyümölccsel, magvakkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr7816510332

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása