A saláták a hétköznapjaim, főleg vacsoráim megmentői, hiszen egyrészt szupergyorsan elkészülnek, másrészt vegyíteni lehet bennük mindent, amit csak találunk a hűtőben. :) Közben pedig egészséges is, hiszen össze lehet úgy őket pakolni, hogy tartalmazzanak elegendő friss zöldséget/gyümölcsöt, fehérjét és lassú szénhidrátot is. Meg is mutatom most az egyik őszi kedvencemet, ami akár köretként, akár főételként is simán megállja a helyét.
Hozzávalók (2 főre):
1 fél bögre reszelt cékla
1 fél bögre reszelt sárgarépa
1 közepes alma lereszelve
1 bögre kuszkusz
1 marék dió felaprítva
1 marék friss menta vagy petrezselyem
Öntethez:
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 tk stevia
só, bors
- A kuszkuszhoz felforralunk kb. 2 dl vizet, és egy tálkában annyit öntünk a kuszkuszra, amennyi épp ellepi. Lefedjük és állni hagyjuk 15 percet, hogy megpuhuljon.
- Az öntet hozzávalóit összekeverjük egy másik tálban.
- Ha megpuhult a kuszkusz, akkor összekeverjük a reszelt céklával, almával és répával, majd összeforgatjuk az öntettel és a felaprított dióval. A tetejét megszórjuk mentával vagy petrezselyemmel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.