Ugye nem csak én vagyok bajban, amikor egy plázában kell valami finom, de egészséges (IR-diétába is beilleszthető) étel után néznem? Újra és újra nekiveselkedek, hogy na most!, na most aztán találok valamit, amit én is ehetek. Rovom a köröket az éttermek körül, de végül már abban sem vagyok biztos, hogy éhes vagyok-e. Túlnyomórészt az éttermek a salátákkal ki is merítik az egészséges vagy vega/vegán étel fogalmát, ráadásul amikor a salátaöntet összetételéről kérdezem őket, akkor úgy néznek rám, mintha egy másik bolygóról érkeztem volna.
Nem így a Mammutban lévő Kedvenc Bisztróban, ahol nem csak szuper hamburgereket lehet találni húsos és vegán változatban, hanem mindenmentes leveseket és főzelékeket is.
Egy minimális pár perces kóválygás után rá is leltem a bisztróra (Mammut I. Bevásárlóközpont, Lövőház utca 2-6. 3. emelet), ami már a design-nal is kilóg a többi, bevásárló központban lévő étterem közül. Fiatalos, vagány és a galéria részben nyugodtan el lehet bújni beszélgetni, vagy csak megpihenni pár percre az állandó rohanásban.
Az étlap folyamatosan változik a néhány állandó hamburger mellett, havonta rukkolnak elő a szezonális zöldségkínálathoz igazodó finomságokkal. Ez nálam hatalmas plusz pont, hiszen miért is ne azokat az alapanyagokat használnánk, amelyek idényszerűen elérhetőek. Elképesztő felüdülés, hogy végre egy kvázi gyorsétterem továbbgondolta a vega és vegán vonalat, és nem rántott sajtot vagy gombát lehet kapni, hanem isteni hamburgert, levest és főzeléket is.
Ráadásul megtudtam, hogy a krémleveseket és főzelékeket sem liszttel vagy egyéb sűrítő anyagokkal sűrítik, hanem visszanyúlnak a hagyományos, már szinte elfeledett módszerekhez. Ez nem más, mint hogy saját anyagukkal, vagy burgonyával sűrítenek, így nem tartalmaz sem lisztet, sem tejterméket a fogás. Ez az élvezeti értéken egyáltalán nem ront, sőt.
Kíváncsivá tett, hogyan fér meg egymás mellett a húsos és a vegán hambi, így leteszteltük mind a kettőt.
A vegán változatban most brokkolifasírt helyettesíti a húspogácsát, és erre olvad rá a füstölt vegán sajt, ami már-már zavarba ejtően hasonlít a hagyományos sajthoz. A bucit is helyben készítik ehhez, hiszen így tudják megoldani, hogy tojásmentes legyen. Mind a kettőhöz sült édesburgonya jár,, ami (nem túlzok) életem eddigi legjobb édesburgonya körete! Nincs eláztatva, ropog, és pont kellően sós. Remélem nem hétpecsétes titok a recept, mert muszáj megtudnom mitől lesz ilyen zseniális!
Ha már ott jártam, akkor a mindenmentes édesség sem maradhatott ki a sorból, nagy puffogva ( :D ) sebtiben el is tüntettem egy paleo szilvás-fahéjas sütit, ami kellően hozta a karácsonyi hangulatot a maga mézeskalácsos ízével. :)
Ha már majd’ idegösszeroppanást kaptatok a karácsonyi ajándékvadászat közepette, akkor ugorjatok be a Kedvenc Bisztroba és döntsétek el, hogy nektek melyik a kedvenc burgeretek!
NYEREMÉNYJÁTÉK!
A Kedvenc Bisztroval úgy gondoltuk, kedveskedünk nektek egy kis meglepetéssel is. A Facebook oldalamon ITT találjátok a bejegyzésemet a bisztróról, amelyet ha megosztotok Facebookon, akkor tiétek lehet egy 2 fős vacsora az étteremben! Sorsolás: 2017. december 15.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.