A palacsintának lehetetlen ellenállni, igaz? Főleg, ha egy ilyen pihe-puha, zabpehelylisztes amerikai palacsintáról van szó, aminek a tésztájába most még fahéjat is csempésztem. Készüljetek, mert abbahagyhatatlan!
Hozzávalók:
- 100 g zabpehelyliszt (ha gluténérzékeny vagy, akkor figyelj arra, hogy gluténmentes legyen!)
- 3 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 ek Nyírfacukor
- 1 tojás
- 1 dl mandulatej vagy kókusztej
- 1 tk olaj a sütéshez
- tálaláshoz: Nyírfacukor meggy lekvár és pekándió
A zabpehelylisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, fahéjjal és a Nyírfacukorral.
A tojást habosra verjük és a növényi tejjel együtt hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Csomómentesre keverjük.
Állagra sűrűbb masszát kell kapnunk, mint a hagyományos palacsinta.
Egy serpenyőt felhevítünk és véknyan kiolajozzuk.
Evőkanálnyi mennyiségeket öntünk a serpenyőbe és a palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálalásnál megkenjük lekvárral és megszórjuk pekándióval.
Van még egy szuper hírem! Elindult a Nyírfacukor webshopja, ahol csupa, természetes, cukormentes, vegán étrendbe is beilleszthető finomságot tudtok venni. Ráadásul, ha a doraiklodi20 kuponkódot használjátok, akkor 20 % kedvezményt kaptok a végösszegből október 21-ig! A webshopot itt találjátok:https://www.edesenegeszseges.hu/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.