Húsvétkor nem igazán voltam még olyan vendégségben, ahol ne lett volna Fanta-szelet vagy üdítős szelet, ki hogy hívja. A Cola Cola Magyarország felkérésére elkészítettem a cukormentes verzióját, ráadásul egy pohárdesszert formájában, hogy valami kis csavar is legyen a történetben. Íme a recept!
Hozzávalók a csokis morzsához:
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g fehér búzaliszt
- 200 g vaj vagy margarin felkockázva
- 100 g xilit
- 1 ek kakaópor
- 1 tojás sárgája
- 1-2 ek hideg víz
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 300 g túró
- 100 g xilit porrá törve
- 100 g vaj
- 1 kezeletlen citrom héja
Hozzávalók a Fanta-réteghez:
- 400 ml cukormentes Fanta üdítőital
- 40 g cukormentes vaníliás pudingpor
- 3 ek xilit porrá törve
A liszteket elvegyítjük a xilittel és kakaóporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, és ha szükséges, akkor a vizet is. Gyors mozdulatokkal sima felületű gombócot gyúrunk. Fóliába tekerjük és 30 percre a hűtőbe rakjuk pihenni.
Közben elkészítjük a túrókrémet. A vajat a xilittel habosra verjük, majd hozzáadjuk a túrót és a citrom reszelt héját is.
A tésztát pihentetés után egy sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kész, és langyosra hűlt, a poharak aljára morzsoljuk.
A csokis morzsarétegre kanalazzuk a túrókrémet, majd pedig elkészítjük a Fanta réteget is.
A Fantából pár evőkanálnyi mennyiséggel elkeverjük a pudingport és a xilitet, a többi Fantát felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingport. Pár perc alatt besűrítjük a krémet.
Amint kész, még melegen, egyenletesen eloszlatjuk a túrós réteg tetején.
1-2 órát érdemes hűtőben pihentetni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.