Van egy olyan sejtésem, hogy nem csak én erősítem azok táborát, akik nem rajonganak a krémes, habos-babos süteményekért. Viszont egy egyszerű pite, vagy kevert tésztás desszert bármikor, bármilyen alkalomra jöhet. Most egy szupergyorsan elkészíthető mandulás sütinek mutatom meg a receptjét, amiben a mandula édességét a vörösáfonya ellensúlyozza. Természetesen bármilyen idénygyümölccsel kipróbálhatjuk, valószínűleg nem fogjuk megbánni!
Hozzávalók:
- 130 g mandula őrölve
- 130 g teljes kiőrlésű liszt
- 140 ml AdeZ Mandulaital
- 100 ml kókuszolaj
- 140 g eritrit
- 2 tk sütőpor
- 3 db tojás
- 200 g vörösáfonya
- 2 ek szeletelt mandula
A tojásokat egy kézi habverővel habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk az AdeZ mandulaitalt és az olajat. Alaposan elkeverjük.
Egy másik tálban az őrölt mandulát, a lisztet és a sütőport keverjük össze, majd apránként adagoljuk a tojásos keverékhez. Csomómentesre dolgozzuk.
Egy 28-as pite vagy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, egyengessük bele a masszát, majd szórjuk bele az áfonyát és a szeletelt mandulát.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.