Bár nagymamám fortélyait ellesve egész nyarakat töltöttünk befőzéssel, én magam még soha nem álltam neki. Most viszont, hogy inzulinrezisztensként nem ehetek cukrot, és alapvetően is kerülöm a tartósított, adalékanyagokkal teletömött élelmiszereket, nekivágtam.
Szeretek kísérletezgetni és odáig vagyok a nem megszokott ízekért, így egyből egy csokis, fűszeres verzióját készítettem el a cseresznyelekvárnak. Annnnyira finom lett, hogy legszívesebben magában bekanalaznám! :)
Íme a hozzávalók és az elkészítés:
Bár írtam a receptbe édesítőszert, én elhagytam, mert a gyümölcs önmagában is édes volt. Ezért érdemes kóstolni közben, hogy mindenki a saját maga ízlése szerint édesítse és fűszerezze.
Hűtőben 1 hétig áll el, fagyasztóban viszont akár fél évig is.
Jó lekvárfőzést! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.