Hűsítő meggyleves főzés nélkül, cukormentesen

Tikkasztó, forró nyári levegő, gyümölcstől roskadozó fák, együtt a család apraja-nagyja, és indulhat is a meggyszedés. 

Van ennek valami különös kis bája, ahogy a család a serény munka közben hatalmasat hahotázik, ahogy a gyerekek a legnagyobb komolysággal vágnak bele a kemény feladatba, majd egy kis idő után jobbnak látják fogócskázva eltűnni a fák között. 

Ahányszor elsétálok a piacon, és meglátom a jókedvűen pirosló meggyet, annyiszor csalnak mosolyt arcomra ezek az emlékek. 

Nem történt ez másként most sem, így alig vártam, hogy hazatérjek a szerzeményemmel, és elkészítsek egy finom hideg gyümölcslevest. Igazi megváltás tud lenni a rekkenő hőségben, főleg, ha ehhez a leveshez még a tűzhelyet sem kell bekapcsolni. 

meggyleves2_szerkesztett.jpg

Hozzávalók 1 adaghoz:

2 nagy marék meggy

2 ek chia mag

2 ek eritrit vagy 2 ek nyírfacukor (édesíthetjük mézzel vagy agave sziruppal is, amit preferálunk) 

1 tk vanília aroma vagy egy fél vanília kikapart magja

1 kk fahéj 

1 dl kókusztej 

2 ek joghurt 

Tetejére: 2 ek puffasztott amaránt

 

A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Egy mélyebb tálba mérünk minden hozzávalót, belekeverjük a meggyet és összeturmixoljuk. 

Ha szeretnénk, hogy még krémesebb legyen, akkor a kókusztej helyett több joghurtot adjunk hozzá. Állni hagyjuk a hűtőben 20-25 percet, hogy a chia mag kicsit megszívja magát, így sűrűbb lesz a levesünk. 

A tetejére 2 ek puffasztott amarántot pirítottam meg picit olaj nélküli serpenyőben, de díszíthetjük egy kis joghurttal vagy pár szem magozott meggyel is. 

Jó hűsölést! :) 

meggyleves_szerkesztett.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr438846850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása