Tikkasztó, forró nyári levegő, gyümölcstől roskadozó fák, együtt a család apraja-nagyja, és indulhat is a meggyszedés.
Van ennek valami különös kis bája, ahogy a család a serény munka közben hatalmasat hahotázik, ahogy a gyerekek a legnagyobb komolysággal vágnak bele a kemény feladatba, majd egy kis idő után jobbnak látják fogócskázva eltűnni a fák között.
Ahányszor elsétálok a piacon, és meglátom a jókedvűen pirosló meggyet, annyiszor csalnak mosolyt arcomra ezek az emlékek.
Nem történt ez másként most sem, így alig vártam, hogy hazatérjek a szerzeményemmel, és elkészítsek egy finom hideg gyümölcslevest. Igazi megváltás tud lenni a rekkenő hőségben, főleg, ha ehhez a leveshez még a tűzhelyet sem kell bekapcsolni.
Hozzávalók 1 adaghoz:
2 nagy marék meggy
2 ek chia mag
2 ek eritrit vagy 2 ek nyírfacukor (édesíthetjük mézzel vagy agave sziruppal is, amit preferálunk)
1 tk vanília aroma vagy egy fél vanília kikapart magja
1 kk fahéj
1 dl kókusztej
2 ek joghurt
Tetejére: 2 ek puffasztott amaránt
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Egy mélyebb tálba mérünk minden hozzávalót, belekeverjük a meggyet és összeturmixoljuk.
Ha szeretnénk, hogy még krémesebb legyen, akkor a kókusztej helyett több joghurtot adjunk hozzá. Állni hagyjuk a hűtőben 20-25 percet, hogy a chia mag kicsit megszívja magát, így sűrűbb lesz a levesünk.
A tetejére 2 ek puffasztott amarántot pirítottam meg picit olaj nélküli serpenyőben, de díszíthetjük egy kis joghurttal vagy pár szem magozott meggyel is.
Jó hűsölést! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.