Ha egy mondattal kellene jellemeznem az Antrét, akkor ez lenne az: egy olyan hely, ahol a magyaros, hagyományos ízvilág találkozik a fiatalos lazasággal, miközben a mostani trendekkel szembemenve hatalmas adagokkal tömik meg a vendég pocakját.
De nézzük csak meg, ki áll az ételek mögött. ;)
Forrás: Antré
Az eredetileg elektrotechnikát tanuló, és villamosmérnöknek készülő Pataki Márk vállalta a család fekete báránya címet, és eldöntötte, hogy a számok világa helyett, inkább a konyha felé veszi útját. Már nagyon korán a saját lábára állt, és hamar megtapasztalta a vendéglátás minden szuper előnyét és árnyoldalát is. Új kihívásokra vágyva és csupa kíváncsisággal nekivágott a nagy és ismeretlen külföldnek is, így kötött ki Olaszországban, egy eldugott kis étteremben. Sokan őrültnek tartották, hiszen nem beszélt sem olaszul, sem németül, és a helyi ételeket sem ismerte. Kihívásokban nem volt hiány, valószínűleg nem ez volt élete legzökkenőmentesebb szakasza.
Hazatérve elkezdődött a munka az Antré tulajdonosaival, és 2 évre rá meg is nyitott ez a bisztrókonyha és fine dining között lavírozó étterem.
Márk céljai egyszerűek:
Üres tányérokat szeretnék és törzsvendégeket.
Az ételek a magyar tradíciókat követik, de mindenben van egy kis csavar, egy kis könnyedség.
Előételnek Kacsamáj és birsalma válogatást kértem, aminél szuperül passzoltak az ízek és a textúrák. Kóstoltam külön-külön és egyben is a tányéron szereplő finomságokat, és egy életre megtanultam, hogy a kacsamáj és a birsalma a lehető legjobb párost alkotja.


Ezt követte a Rozé kacsamell céklás rizottóval és friss kecskesajttal, ami megint csak az az étel, amit nem szeretnél abbahagyni. A céklás rizottónak pont olyan az állaga, amilyen egy tökéletes rizottóé, ráadásul a kis céklakockák na meg az alaplébe csempészett fehérbor egy kis rafinériát és játékosságot visz a fogásba. A kecskesajt pedig már csak megkoronázza a frissességével és karakteres ízével a kacsamell és rizottó házasságát.


Desszertnek sajnos már nem maradt hely, hiszen tényleg emberes adagokkal tettek boldoggá. :)
Az Antré egy szuper kis hely, ahová érdemes betérni egy átlagos hétköznap este is, hiszen menedéket nyújt a belvárosi forgatagban a lezseren letisztult hangulatával és a nem túlbonyolított, de zseniális fogásaival.

Forrás: Antré
Ha tetszett amit olvastál, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol még több friss tartalmat találsz! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.03.24. 18:32:53
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal