A minap a Corvin-sétányra vezetett utam, ahol kellemes meglepetés ért. Ritkán járok arra, és őszintén szólva nem is a gasztronómia az elsődleges, ami beugrik a környékről. Viszont most egy olyan hely nyitotta meg kapuit a Corvin-negyedben, ami kellemes bisztróhangulatú, letisztult és ételeivel is vonzza a minőségi konyhát keresőket.
Kép forrása: Szindbád, az utazó
A Portum koncepciója Fekete Norbert séf vállán nyugszik, aki hatalmas lelkesedéssel, csillogó szemekkel és odaadással beszélt az új étlapról, filozófiájáról és a jövőbeli tervekről. Több ilyen lendületes, álmokkal és határozott elképzelésekkel teli séfre lenne szükség, az egyszer biztos!
Kép forrása: Szindbád, az utazó
A Portumban azt szeretnék, ha találkozna a fine dining, a minőségi vendéglátás, a kreatív tálalás és a normál árfekvés. Norbert külföldi munkája során nem csak a nemzetközi trendekkel, technikákkal ismerkedett meg, hanem a természet adta kincsekkel is. Ezt a természetközeliséget szeretné átadni ételein keresztül, szem előtt tartva a szezonalitást.
A vacsorán egy degusztációs menüt kóstolhattunk végig, amiben a hideg előételt és a desszertet éreztem leginkább kiemelkedőnek. Szép keretet adtak a kreatív ételsornak, megmutatták a séf szemléletét.
A hideg előétel kacsamájpatéból, mangóból, mandulából és fekete szezámból áll. A mangó édes ízével szépen illett a májhoz, a mandula és fekete szezám pedig földes jellegével ellensúlyozta ezt.
Zárásként egy komplex tányérdesszertet kaptunk, amit almatorta, homoktövis, melasz és vanília alkotott. Első olvasásra féltem, hogy a melasz és a vanília elviszi a desszertet, de végül kellemesen csalódtam. A homoktövis és a Granny Smith alma fanyarsága egy kellemes harmóniát alkotott velük.
Kép forrása: Szindbád, az utazó
Bízom benne, hogy Norbertéknek sikerül tartania a fine bistro irányt, a főzés és vendéglátás iránti szenvedélyével pedig nem csak a Corvin-negyed meghatározó élményét nyújtó gasztronómiai központja lesznek.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.