Chia magos cseresznyeleves tej-, liszt-, és cukormentesen

A cseresznye az egyik legkülönlegesebb gyümölcs számomra, mert nálunk közösségkovácsoló ereje van. :) Kicsiként is a legszebb emlékeim közé azok tartoznak, amikor az egész család levonult a hatalmas cseresznyefa alá nagymamám kertjében, és a nap végén degeszre ettük magunkat a szebbnél szebb, mosolygós szemekkel. Mindeközben pedig meséltünk, beszélgettünk, és örömmel konstatáltuk, hogy milyen szuper így egyből a fáról falatozni. 

A májusi jégverés ellenére azért jócskán lett idén is cseresznye, amiből most nálam először ez a mindenmentes, de nagyon finom leves készült. 

dsc_1065_1.jpg

Hozzávalók:

50 dkg cseresznye

4 evőkanál chia mag

8 dl víz

2,5 dl rizstej

6 evőkanál eritrit

fahéj

szegfűszeg

A cseresznyét alaposan megmossuk, majd a vízzel, eritrittel, és a fűszerekkel feltesszük főni. Közben a chia magot beáztatjuk a rizstejbe, majd 10-15 perc után hozzákeverjük a levesünkhöz. Hagyjuk, hogy egy kicsit besűrítse a chia mag, és el is zárhatjuk. 

Szerintem lehűtve a legfinomabb, főleg ha nagy meleg van. 

Jó étvágyat hozzá! ;) 

dsc_1072_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr2512565785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása