Sikerült pont úgy hazautazni vidékre, hogy elkaptuk a cseresznyeszezon végét, és a folytonérő málnából is teleszedhettem a kis kosaramat. :) Legszívesebben ott a kertben, frissen tömtem volna magamba az egészet, mert az úgy a legjobb, de egy keveset (értsd: egy vödörrel) süteménybe is hoztam magammal.
Úgyhogy el is készült ez a szupergyors, glutén-, laktóz-, és cukormentes muffin, amit a morzsasüti ihletett. Én most málnával és cseresznyével készítettem, de ezt is kipróbálhatjuk bármelyik gyümivel, nem fog csalódást okozni.
És ha ez így nem lenne elég hedonista, akkor egy kis vaníliafagyival is megkoronázhatjuk. :P
Hozzávalók:
225 g GM zabpehelyliszt ( nem zabliszt!, hiszen nem ugyanaz a kettő)
2 tk sütőpor
80 g GM apró szemű zabpehely
80 g eritrit
150 g kókuszzsír vagy vaj
1 tojás
2-3 evőkanál citromlé
Fél citrom lereszelt héja
1 nagy marék málna
1 nagy marék cseresznye kimagozva
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel és a sütőporral. Majd a kókuszzsírt vagy vajat elmorzsoljuk ebben a lisztes keverékben.
A tojást habosra keverjük az eritrittel és a citromlével. Ha ez megvan, akkor szépen hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és beleszórjuk a lereszelt citromhéjat is.
Egy muffinformát kibélelünk papírral, és a forma aljába kb félig nyomkodunk a tésztából. Belenyomkodjuk a gyümölcsöket, és még a tetejére szórunk egy kicsit a tésztából.
180 fokon kb 20-25 percig sütjük, amíg szép piros lesz a tészta.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.