Ezt készítsd el ma vacsira! - Rozmaringos sertésszűz baconbe tekerve

A tepsis ételek a hétköznapok sztárjai szerintem, hiszen kevés munkával finom, kiadós ételeket tudunk így készíteni. Nálunk nagy kedvenc a rozmaringos, baconbe tekert sertésszűz, aminek a köretét a végtelenségig lehet variálni, szezontól függően. Friss húst a Spar Magyarország üzletéből szereztem be, a zöldségeket pedig a piacon válogattam össze. Akár már ma este is elkészíthetitek, a receptet itt találjátok hozzá. 

dsc_5117-min.jpg

Hozzávalók:

  • 1500 g Spar Regnum sertésszűz
  • 1 csomag bacon
  • friss rozmaring
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 4-5 db burgonya
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors

 

dsc_5097-min.jpg

A sertésszüzet letisztítjuk, borsozzuk. Egy alufólia darabra fektetjük sorban a baconöket úgy, hogy félig fedjék is egymást. Erre ráhelyezzük a húst, megszórjuk friss rozmaringgal és a fólia segítségével felgöngyölítjük. Sütéshez nem kell rá a fólia, csak a tekeréshez használtuk.

 

A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. Egy hőálló tálba halmozzuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal.

 

Erre fektetjük rá a húst, majd 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

dsc_5127-min.jpg

A blogbejegyzést a Spar Magyarország szponzorálta.

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr6714733597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása