A tepsis ételek a hétköznapok sztárjai szerintem, hiszen kevés munkával finom, kiadós ételeket tudunk így készíteni. Nálunk nagy kedvenc a rozmaringos, baconbe tekert sertésszűz, aminek a köretét a végtelenségig lehet variálni, szezontól függően. Friss húst a Spar Magyarország üzletéből szereztem be, a zöldségeket pedig a piacon válogattam össze. Akár már ma este is elkészíthetitek, a receptet itt találjátok hozzá.
Hozzávalók:
- 1500 g Spar Regnum sertésszűz
- 1 csomag bacon
- friss rozmaring
- 1 kisebb fej brokkoli
- 4-5 db burgonya
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
A sertésszüzet letisztítjuk, borsozzuk. Egy alufólia darabra fektetjük sorban a baconöket úgy, hogy félig fedjék is egymást. Erre ráhelyezzük a húst, megszórjuk friss rozmaringgal és a fólia segítségével felgöngyölítjük. Sütéshez nem kell rá a fólia, csak a tekeréshez használtuk.
A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. Egy hőálló tálba halmozzuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal.
Erre fektetjük rá a húst, majd 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A blogbejegyzést a Spar Magyarország szponzorálta.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.