Imádom a sütőtököt, mert édes és sós ételekben is abszolút megállja a helyét, és szuperül lehet fűszerezni is. A legutóbbi főzőtanfolyamomon pohárkrémet készítettünk belőle, ami nagy sikert aratott! :) Mutatom is a receptet!
Hozzávalók:
100 g cukormentes, teljes kiőrlésű keksz vagy sótlan mogyoró
250 g tisztított sütőtök
250 g mascarpone
50 g eritrit
2 kk fahéj
Ízlés szerint rakhatunk bele gyömbért, szegfűszeget, vagy mézeskalács fűszerkeveréket
Elkészítés:
A kekszet/mogyorót daráljuk vagy törjük össze apróra.
A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk fel kockákra és tegyük fel főni. Ha megpuhult, akkor szűrjük le, és egy botmixer segítségével pürésítsük. Hagyjuk kihűlni.
Miközben hűl a tökpüré, keverjük össze a mascarponét az eritrittel. Ha szeretnénk egy picit savanykásabb krémet kapni, akkor rakhatunk bele 1-2 evőkanál joghurtot is.
Ha kihűlt a püré, akkor fűszerezzük, és keverjük össze a mascarpone krémmel.
A pohár aljába szórjuk bele a kekszmorzsát vagy a mogyorót, kanalazzuk rá a krémünket, és tegyük be a hűtőbe legalább 30 percre. A tetejét megszórhatjuk még egy kis keksszel vagy mogyoróval.
Ha tetszett a recept, és szeretnétek részt venni a következő tanfolyamon,ahol nem csak főzünk, hanem az ételfotózásba is belekóstolunk, akkor a Facebook oldalamon találtok infokat! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.