A hétköznapok sztárja nálam mindenképpen a csicseriborsó, hiszen nem csak remek növényi fehérjeforrás, hanem lassú felszívódású szénhidrát is, ami ráadásul irtó hamar elkészül akár ebédre vagy vacsira.
Hozzávalók:
- 200 g csicseriborsó (konzerv vagy ha szárazat használunk, akkor előzetesen áztassuk be)
- 3 marék spenót
- kolbász (én snack kolbászból 3 kis szálat vágtam bele)
- 1,5 dl rizstejszín vagy kókusztejszín (vagy hagyományos tejszín, ha ehetjük)
- curry, cayenne bors, só
1. A csicseriborsóról leöntjük a levet és egy szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön.
2. A kolbászt felszeleteljük, a spenótot pedig megmossuk. Ha a spenótnak már túl erős a szára, akkor lecsipkedjük.
3. Egy serpenyőben először lepirítjuk a kolbászt. Ha elég zsíros, akkor felesleges alá olajat öntenünk.
4. Ha megpirult a kolbászkánk, akkor ráöntjük a csicseriborsót, és 1-2 percig ezzel együtt pirítjuk. Ekkor fűszerezzük sóval, curryval és cayenne borssal, ha bírjátok a csípőset. :)
5. Rádobjuk a spenótot, és kavargatva sütjük, amíg a spenótlevél össze nem esik.
6. Ráönrjük a tejszínt, összekeverjük és hagyjuk felforrni. Ha túl sűrű lenne a tejszín, akkor öntsünk hozzá egy pici vizet.
Kész, már tálalhatjuk is. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.