Ha nem szeretnél egy főétel elkészítésével túl sokat bajlódni, de fontos, hogy legyen benne fehérje, lassú felszívódású szénhidrát és tápanyagok is, akkor jó választás ez a zöldségragus csirkemell.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 1 fej brokkoli
- 1 cukkini
- 150 g zsenge borsó (vagy fagyasztott)
- 200 g csicseriborsó konzerv
- 200 ml BWT magnéziumban gazdag, szűrt víz
- 200 ml rizstejszín vagy kókusztejszín
- só, bors
- 3 ek olaj
A csirkemell filét felcsíkozzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a cukkinit felkockázzuk, a borsót pedig kibontjuk.
A csicseriborsót egy szűrőbe téve lecsöpögtetjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a csirkemellfilét és pirosra pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük a BWT magnéziumban gazdag szűrt vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
Nemcsak akkor érdemes BWT vízszűrő kancsót használni, amikor egy pohár vizet szeretnénk inni, hanem főzés során is, hiszen a vízszűrő eltávolítja az íz- és illatrontó anyagokat a vízből, és értékes magnéziumot is ad hozzá, így járulva hozzá hogy az ételek íze és illata kiteljesedhesen.
Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor beleöntjük a csicseriborsót is, és felöntjük a rizstejszínnel. Összeforraljuk, pár percig rotyogtatjuk és kész is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.