A bolti kekszeket hamar megunom, mert kevés olyan fajta van, ami mindenmentes és IR-esek is ehetik. Na meg az ősz beköszöntével több kedvem van a sütőt bekapcsolni és a konyhában tenni-venni. Egy régebbi zabpelyhes keksz receptemet vettem elő, ám most gluténmentesen készítettem el, sok csokival. Megsüthetjük csoki helyett fahéjjal vagy mogyoróval, dióval vagy akár mandulával.
Hozzávalók:
- 100 g zabpehelyliszt (ha gluténérzékeny vagy, akkor GM)
- 100 g finomszemű zabpehely (ha gluténérzékeny vagy, akkor GM)
- 100 g eritrit
- 2 tojás
- 100 g kókuszolaj megolvasztva
- 1 tk szódabikarbóna
- 100 g cukormentes étcsoki
A lisztet, a zabpelyhet, az eritritet, a szódabikarbónát keverd össze. A tojásokat felverjük, és a kókuszolajjal együtt hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz.
A csokit apró darabokra törjük. Én egy zacsiba szoktam beletenni, és egy klopfoló vagy egy kis lábas aljával apróra töröm. Ez is mehet a masszába.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vizes kézzel formázz dió nagyságú kis golyókat, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd szét korong alakúra. Vigyázz, ne tedd egymáshoz túl közel, mert össze fognak nőni.
Told be a sütőbe és 10-12 perc alatt kész is. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.