Étcsokis zabpelyhes keksz glutén-, cukor-, és tejmentesen

A bolti kekszeket hamar megunom, mert kevés olyan fajta van, ami mindenmentes és IR-esek is ehetik. Na meg az ősz beköszöntével több kedvem van a sütőt bekapcsolni és a konyhában tenni-venni. Egy régebbi zabpelyhes keksz receptemet vettem elő, ám most gluténmentesen készítettem el, sok csokival. Megsüthetjük csoki helyett fahéjjal vagy mogyoróval, dióval vagy akár mandulával. 

dsc_2798-2-min.jpg

Hozzávalók:

- 100 g zabpehelyliszt (ha gluténérzékeny vagy, akkor GM)

- 100 g finomszemű zabpehely (ha gluténérzékeny vagy, akkor GM)

- 100 g eritrit 

- 2 tojás

- 100 g kókuszolaj megolvasztva

- 1 tk szódabikarbóna

- 100 g cukormentes étcsoki 

dsc_2816-2-min.jpg

A lisztet, a zabpelyhet, az eritritet, a szódabikarbónát keverd össze. A tojásokat felverjük, és a kókuszolajjal együtt hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. 

A csokit apró darabokra törjük. Én egy zacsiba szoktam beletenni, és egy klopfoló vagy egy kis lábas aljával apróra töröm. Ez is mehet a masszába.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vizes kézzel formázz dió nagyságú kis golyókat, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd szét korong alakúra. Vigyázz, ne tedd egymáshoz túl közel, mert össze fognak nőni.

Told be a sütőbe és 10-12 perc alatt kész is. :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr5214218069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása