Ha valamiben eper van, akkor már alapvetően nem lehet rossz. :) Ezzel az epres pitével, vagy flancosabb nevén szólítva epres galette-tel pedig nem lőhetünk mellé. A legjobb dolog pedig az, hogy bármilyen gyümölccsel variálhatjuk, sőt, én sós verzióban, zöldségekkel és sajttal is gyakran készítem.
Fotó: Török Anna
Hozzávalók:
180 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
40 g eritrit/nyírfacukor (vagy kinek mi a szimpatikus édesítőszer)
1 csipet só
60 g vaj/kókuszzsír
1 tojás
3 evőkanál víz
250 g eper
3-4 evőkanál eperlekvár
A vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk az édesítőszert, sót, tojást és vizet. Gombóccá gyúrjuk, becsomagoljuk fóliába, és legalább 30 percre a hűtőbe rakjuk.
Közben az epret megtisztítjuk és felszeleteljük. (Na meg bakapunk belőle egy pár darabot.. :P)
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, kb fél mm vastagon. Lekenjük az eperlekvárral, rászórjuk a feldarabolt epret úgy, hogy a szélén hagyjunk ki egy 3-4 cm-es sávot. Ezt a részt felhajtjuk, és mehet is be a sütőbe 180 fokra, 20-25 percre.
Fotó: Török Anna
Úgy hallottam, hogy az igazi hedonisták még ezt is vanília fagyival eszik! ;)
Jó étvágyat hozzá!
Fotó: Török Anna
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
szvsz 2017.05.23. 21:36:54
Borsós tokány?