Gyors pizzás csiga a tökéletes piknikhez

Végre májushoz illő idő van, úgyhogy előkerülhet a piknikkosár és irány a természet! 

Ilyenkor persze jön is rögtön a kérdés, hogy mit vigyünk magunkkal, ami egyszerű, nem kell hozzá hatalmas előkészület, egészséges, és kint egy pokrócon ülve is könnyen elfogyaszthatjuk. Ilyen például ez a kelesztés nélküli, teljes kiőrlésű pizzás csiga, amit a legutóbbi piknikre készítettem. Érdemes rögtön dupla adaggal indítani, mert kettőt pislogsz, és nem marad belőle. 

dsc_0439_v3.jpg

Hozzávalók:

200 g teljes kiőrlésű búzaliszt

50 g sima búzaliszt vagy 50 g búzasikér 

1 db friss élesztő fele

2 tk só

125 ml langyos víz

3 ek olívaolaj

paradicsomszósz

sonka, sajt, kukorica 

 

Az élesztőt a langyos vízben elmorzsolva felfuttatjuk, majd a sóval elkevert liszthez és olívaolajhoz öntjük. Pár percig dagasztjuk, míg szép sima felületű gombócot kapunk.

Ha van időnk, akkor meleg helyen, lefedve 30 percig kelesztjük. Ha viszont nincs, akkor lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0,5 mm vastagra. 

Megkenjük a paradicsomszósszal, rászórjuk a lereszelt sajtot és a kukoricát, lefedjük a sonkával, és a tészta hosszabbik végénél feltekerjük. 2 ujjnyi vastag kis csigákra szeleteljük fel, sütőpapíros tepsibe fektetjük. Még megszórhatjuk plusz reszelt sajttal, majd 180 fokon 15-20 percig sütjük. 

Nekem 13 db lett ebből az adagból, darabja pedig 12 g szénhidrátot tartalmaz. 

dsc_0430_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr918737620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása