Imádok reggelizni. Nem rohanással, hanem sokkal inkább finom falatokkal, selymes kávéval vagy frissítő teával nyitni az új napot.
Ráadásul hatalmas palacsintarajongó vagyok. Mindegy, hogy szombat vagy hétfő, reggel vagy este, bármikor le lehet venni vele a lábamról. Ezért nagy kedvenc ez a túrós zabpelyhes minipalacsinta. Pár hozzávaló kell hozzá, kevés idő, és millió módon lehet variálni, tényleg csak a fantázia szabhat határt. Tuti te is rákattansz. ;)
Mivel zabpelyhet, tojást és túrót tartalmaz, ezért megfelelő szénhidrát és fehérjeforrás reggelire. Mutatok egy édes és egy sós variációt is, kinek mihez van épp affinitása.
Hozzávalók 1 főre:
- 50 g finomszemű zabpehely
- 2 ek zabkorpa
- 1 tojás
- 50 g túró (jobb, ha krémesebb)
- 1 ek eritrit vagy 1 ek nyírfacukor
- pici víz
A zabpelyhet és a zabkorpát annyi vízzel öntjük fel, amennyit látunk, hogy még épp felszív. Állni hagyjuk 15 percig. 15 perc után villával pépessé törjük, hozzáadjuk az édesítőszert, tojást és túrót. Jól összekeverjük. Pici kókuszolajjal kikent serpenyőben egy evőkanál segítségével mini palacsintákat sütünk. Lassú tűzön érdemes csinálni, hogy jól átsüljön. Ha már szép barna az egyik oldala, akkor megfordíthatjuk.
Tálalhatjuk csokiöntettel, lekvárral, gyümölcsökkel, és mindenféle jósággal.
Kapros palacsinta tejfölös mártogatóssal
- 50 g finomszemű zabpehely
- 2 ek zabkorpa
- 1 tojás
- 50 g túró (jobb, ha krémesebb)
- só
- 1 kisebb csokor kapor
Mártogatóshoz:
3 ek tejföl
1 kisebb fokhagymagerezd vagy fél tk fokhagymagranulátum
Az elkészítése ugyanaz, mint az édes verziónak, azzal a különbséggel, hogy itt az édesítőszer helyett só kerül bele, valamint belekeverjük a felaprított kaprot.
Készíthetünk hozzá fokhagymás tejfölös mártogatóst vagy joghurtosat is és tálalhatjuk zöldségekkel, vagy sonkával és sajtokkal. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.