Vannak olyan ételek, amiket már évek óta nem ettem, pedig imádom őket. Vagy azért, mert cukrosak, vagy mert tejet vagy lisztet tartalmaznak, így elfelejtődtek a mindennapokban. Most viszont már annyira nagyon kívántam a borsófőzeléket, hogy gondoltam kísérletezgetek kicsit, hogyan tudnám megreformálni. Azt hiszem sikerült. :)
Hozzávalók:
500 g borsó
1 fej vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma
4-5 dl alaplé
olaj vagy vaj
fél hüvelykujjnyi friss gyömbér
fél citrom héja lereszelve
só, bors
szerecsendió
A vöröshagymát kockára vágjuk, és az olajon vagy vajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az összenyomott fokhagymát és a lereszelt gyömbért, és egy picit pirítunk rajta.
Ráöntjük a borsót és az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk, belereszelünk majdnem egy fél szerecsendiót, és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is. Alacsony lángon, fedő alatt megfőzzük. Pár perc alatt megvan, úgyhogy ne hagyjuk sokáig őrizetlenül.
Ha megfőtt, akkor a felét egy másik edénybe öntjük, és botmixerrel leturmixoljuk. Visszaöntjük a leturmixolt részt, majd összeforraljuk. Ez fogja nekünk besűríteni a liszt helyett a főzeléket.
Ha túl száraznak érezzük, akkor tehetünk hozzá egy kis növényi tejet vagy tejszínt, és melegítsük össze.
Jó étvágyat hozzá! :)
Ha tetszett amit olvastál, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol még több friss tartalmat találsz! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.