Répatorta muffin citromos mascarpone krémmel
Cukor-, glutén-, és laktózmentesen

Nem vagyok az a tortás típus, sőt, ha lehet, akkor kerülöm a habos-babos süteményeket. Viszont nemrégiben megláttam egy annyira guszta répatortát, hogy fogtam magam, és megalkottam a saját mentes változatomat, méghozzá muffin formában, így tízóraira vagy uzsonnára is könnyen magammal tudom vinni. Amikor a hugicám beleharapott, ez volt az első mondata: "Ezt mindenképp rakd fel a blogra!". Úgyhogy tessék, itt van. :) 

repatorta.jpg

Hozzávalók:

220 g répa lereszelve 

10 dkg eritrit 

2 tojás

10 dkg zabpehelyliszt 

1 csapott tk. sütőpor

1 csapott tk. szódabikarbóna

pár csepp citromlé

1 tk fahéj

1 tk őrölt gyömbér

0,7 dl olaj 

 

A krémhez:

25 dkg laktózmentes mascarpone (én a Lidl-ben vettem)

8 dkg eritrit

1 citrom leve és reszelt héja 

 

Megtisztítjuk a répát és lereszeljük. A száraz hozzávalókat, azaz lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük.

A tojásokat habosra verjük az eritrittel. 

Egy nagy tálban összeforgatjuk a répát, a lisztes keveréket és a felvert tojást. Hozzáadjuk az olajat és pár csepp citromlevet. 

Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A masszát a muffinformákba adagoljuk úgy, hogy csak félig legyen benne. Betoljuk a sütőbe, és 20 percig sütjük. 

Közben a krémhez lereszeljük a citrom héját és kinyomjuk a levét. Összekeverjük az eritrittel és egy kis lábasban megolvasztjuk. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a mascarponehoz, alaposan elkeverjük. 

Habzsákba töltjük a citromos krémet és tetszés szerint díszítjük vele a kis muffinjainkat. Ha nincs habzsákunk, akkor egy kiskanállal is szépen rá tudjuk kenni a muffinok tetejére a krémet. 

   Ha tetszett amit olvastál, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol még több friss tartalmat találsz! :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr3312151149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása