Nem vagyok az a tortás típus, sőt, ha lehet, akkor kerülöm a habos-babos süteményeket. Viszont nemrégiben megláttam egy annyira guszta répatortát, hogy fogtam magam, és megalkottam a saját mentes változatomat, méghozzá muffin formában, így tízóraira vagy uzsonnára is könnyen magammal tudom vinni. Amikor a hugicám beleharapott, ez volt az első mondata: "Ezt mindenképp rakd fel a blogra!". Úgyhogy tessék, itt van. :)
Hozzávalók:
220 g répa lereszelve
10 dkg eritrit
2 tojás
10 dkg zabpehelyliszt
1 csapott tk. sütőpor
1 csapott tk. szódabikarbóna
pár csepp citromlé
1 tk fahéj
1 tk őrölt gyömbér
0,7 dl olaj
A krémhez:
25 dkg laktózmentes mascarpone (én a Lidl-ben vettem)
8 dkg eritrit
1 citrom leve és reszelt héja
Megtisztítjuk a répát és lereszeljük. A száraz hozzávalókat, azaz lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük.
A tojásokat habosra verjük az eritrittel.
Egy nagy tálban összeforgatjuk a répát, a lisztes keveréket és a felvert tojást. Hozzáadjuk az olajat és pár csepp citromlevet.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A masszát a muffinformákba adagoljuk úgy, hogy csak félig legyen benne. Betoljuk a sütőbe, és 20 percig sütjük.
Közben a krémhez lereszeljük a citrom héját és kinyomjuk a levét. Összekeverjük az eritrittel és egy kis lábasban megolvasztjuk. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a mascarponehoz, alaposan elkeverjük.
Habzsákba töltjük a citromos krémet és tetszés szerint díszítjük vele a kis muffinjainkat. Ha nincs habzsákunk, akkor egy kiskanállal is szépen rá tudjuk kenni a muffinok tetejére a krémet.
Ha tetszett amit olvastál, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol még több friss tartalmat találsz! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.