Ezeket ettük Párizsban

Már nagyon-nagyon ki voltam éhezve egy kis utazásra, mert valahogy akkor érzem magam igazán elememben, ha úton vagyok. Rengeteg új benyomás ér, egyszerre kell sok ismeretlen információt feldolgoznom, eközben pedig tátott szájjal szívom magamba az adott hely minden momentumát. Úgyhogy pont kapóra jött egy elég olcsó fapados repjegy, ami Párizsba szólt. Jártam már a francia fővárosban 7-8 évvel ezelőtt, de akkor csak átrohantunk rajta, és nem is igazán győzött meg arról, hogy mennyire szuper hely. 

Most azonban egészen más volt, mert 4 napig teljesen kötetlenül csavarogtunk a városban ❤️️-vel, és konkrétan 4 napig ettünk. Egészen egyszerű célunk volt. Eljutni minél több helyi piacra, és megkóstolni megannyi helyi ételt. Sikerült teljesíteni a célunkat, nyugodt szívvel mondhatom. :) 

Lássuk csak.

Első nap a nagy andalgás közepette eljutottunk egy kis szigetre, a szigeten pedig betévedtünk egy kis utcácskába, ahol felfedeztünk egy iszonyat cuki éttermet. 20-25 főt lehet leültetni, egy szakács és egy felszolgáló-mindenes van. Külön szenzáció, hogy a fal telis-tele van aprócska székekkel és asztalokkal, mintha egy babaház kellékesében ülnénk. 

etterem01.jpg

 

Hatalmas szerencsénk volt, mert egyébként csak foglalással lehet ide vacsizni jönni, de pont kifogtunk egy 2 fős asztalt. Örömünket pedig az is tetézte, hogy csak franciák ettek ezen a helyen, ergo nem a turisták ámítására mennek rá menüikkel. 

Előételként ❤️️ francia hagymalevest evett, ami egészen zseniális volt. Még bugyogva hozta ki a pincér, a teteje sajttal és krutonnal volt besütve. Ekkor kicsit megbántam, hogy én egy articsókás salátát kértem, ami ráadásul nem is nyerte el annyira a tetszésem. Főételként ❤️️ Coq au vint, azaz vörösboros kakast evett, jómagam pedig Boeuf Bourguignont, azaz burgundi marharagut. Húúúú ez azért vitt mindent! A friss ropogós bagettel ez a vajpuha marha elképesztő volt. Desszert már sajnos sehogy sem fért belénk, pedig kíváncsi lettem volna egy igazi créme brulere is. 

 leves.jpg

Francia hagymaleves

kakas.jpg

Coq au vin

marha.jpg

Boeuf Bourguignon

Másnap reggel felkerekedtünk, hogy megtaláljuk a piacokat. A szállásunktól egy utcányira találtunk is egy hatalmasat, ami egy kis régiségpiaccal is kiegészült. Nem tudtuk, hogy a zöldségek és gyümölcsök miatt tátsuk a szánkat, vagy az antik dolgok kötnek le jobban. :D 

20170121_110101.jpg

repa.jpg

osztriga.jpg

gomba.jpg

paradicsom.jpg

tok.jpg

Egy biztos. Magyarországon sajnos a legjobb piacoknak számító helyeken sem lehet ilyen minőségű árut venni. Tenyérnyi osztriga, legalább 6 fajta paradicsom, galambok, a világ legjobb csirkéje, a zseniálisabbnál zseniálisabb sajtok. Azt hiszem a mennyország valami ilyesmi lehet. :D 

 20170122_143821.jpg

Egy tipp. A belvárosban rengeteg sajtbolt van, ahol kóstolni is lehet, de ne ott vegyétek meg. Sétáljatok pár utcát, és a belvárostól távolabb eső részeken fele annyiért kapjátok meg ugyanazokat a sajtokat. 
Kóstoljatok minél több sajtot és hozzatok haza is. Csak ezek után egy lidércnyomás lesz az itthoni sajtnak nevezett valamit megenni. 

Mindenképp szerettem volna egy párizsi cukrászdában egy kávéval és egy pitével üldögélni, mert az olyan idilli, nemde? :) Sikerült is egy ilyen nagyon brutál csokipitét benyomni, miközben nézegethettem a fejemnyi nagyságú habcsókokat és macaronokat. 

macaron.jpg

habcsok.jpg

csoki.jpg

És amivel abszolút le lehetett venni a lábamról minden reggel, az a legegyszerűbb dolog volt. A friss, ropogós meleg bagett vajjal megkenve.. 

Imádtam ezt a 4 napot, és irtó szerencsésnek érzem magam, hogy ott lehettünk! :) Sok-sok ilyen gasztrotúrát szeretnék még én!

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr4812250036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása